GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters:10 δισ € το δάνειο για την Κύπρο

Το μέγεθος του δανείου το οποίο συζητείται να χορηγηθεί στην Κύπρο μοιάζει πιθανό να είναι πιο κοντά στα 10 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με το πρ...

Το μέγεθος του δανείου το οποίο συζητείται να χορηγηθεί στην Κύπρο μοιάζει πιθανό να είναι πιο κοντά στα 10 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται αξιωματούχους της Ευρωζώνης που είναι ενήμεροι για τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις.
Το πακέτο για την Κύπρο, η κυβέρνηση της οποίας είχε ζητήσει από την τρόικα τη σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας τον Ιούνιο του 2012, αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα ανερχόταν σε έως και 17 δισεκ. ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους αξιωματούχους, το τελικό ποσό θα είναι πολύ χαμηλότερο χάρη σε διάφορα φορολογικά μέτρα που η Κύπρος αναμένεται να επιβάλει για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αξιωματούχοι έλεγαν πως ανέμεναν το ποσό να βρίσκεται μέσα στο φάσμα των 10 ως 13 δισεκ. ευρώ, αλλά ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε στην ολλανδική βουλή ότι θέλει το πακέτο να βρίσκεται πιο κοντά ακόμα στα 10 δισεκ. ευρώ.
Εξάλλου, επίσης κατά ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο θα συμφωνηθεί να επιβληθεί ένα τέλος, ή ένας φόρος, στους καταθέτες στις τράπεζες της Κύπρου στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης. Η λήψη ενός τέτοιου μέτρου θα ήταν νομικά δύσκολη και ενδέχεται να πλήξει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες σε όλη την ευρωζώνη, ενώ η Γερμανία, η Φινλανδία αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν ταχθεί υπέρ της πρότασης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση