GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Καλωσορίζουν τη συμφωνία

Οι επενδυτές της αμερικανικής αγοράς καλωσορίζουν τη συμφωνία που σύναψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές της για την αποφυγή της οικον...

Οι επενδυτές της αμερικανικής αγοράς καλωσορίζουν τη συμφωνία που σύναψε η Κύπρος με τους διεθνείς πιστωτές της για την αποφυγή της οικονομικής της κατάρρευσης, οδηγώντας τον S&P 500 μια «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό του κλείσιμο και χαρίζοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στον Dow Jones.
Ειδικότερα, ο ευρύτερος δείκτης σημειώνει άνοδο 8 μονάδων (0,52%) στις 1.565 μονάδες, λιγότερο από μια μονάδα μακριά από το ιστορικό κλείσιμο των 1.565,15 μονάδων που πέτυχε τον Οκτώβριο του 2007. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 45 μονάδες (0,31%) στις 14.557 μονάδες, αλλά νωρίτερα πέτυχε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, ενώ παραμένει σε τροχιά για την καλύτερη επίδοση τριμήνου από το 1998. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 19 μονάδων (0,59%) στις 3.263 μονάδες.
Η αμερικανική αγορά ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα σχεδόν «ανέκφραστη», καθώς οι επενδυτές δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στο νέο κεφάλαιο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, σχολιάζει ο Andrew Wilkinson, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Miller Tabak. Παρά το κυπριακό δράμα, ο Dow Jones έκλεισε την εβδομάδα με πτώση μόλις 2 μονάδων.
Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση δανείου ύψους 10 δισ. ευρώ στην Κύπρο, αλλά επίσης την εξυγίανση της Λαϊκής και αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, με «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Dell επιβεβαίωσε πως έλαβε εναλλακτικές προσφορές εξαγοράς από πως έχει λάβει δύο νέες προσφορές εξαγοράς από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn και την εταιρεία private – equity Blackstone Group, που σύμφωνα με ειδική επιτροπή ενδέχεται να είναι πιο συμφέρουσες από την αρχική πρόταση που είχε υποβάλει πριν ένα μήνα ο ιδρυτής της Michael Dell. Η μετοχή της καταγράφει άνοδο 3,2%.
Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση