GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοδος και κέρδη στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χάρη στα θετικά στοιχεία για τις τ...

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χάρη στα θετικά στοιχεία για τις τιμές των κατοικιών και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ. Ο δείκτης S&P έκλεισε μόλις 1,38 μονάδες από το ιστορικό υψηλό του 2007.
Ο δείκτης Dow Jones ^DJI+0,78% σημείωσε κέρδη 0,78% στις 14.559,65 μονάδες, ο δείκτης S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,78% στις 1.563,77 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ^IXIC+0,53% έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 3.252,48 μονάδες.
Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 6,5 ετών κατέγραψαν οι τιμές μονοκατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, μία ακόμη ένδειξη ότι η ανάκαμψη στην αγορά στέγης συνεχίζεται με δυναμικούς ρυθμούς. Ο δείκτης S&P/Case-Shiller που καταρτίζεται με στοιχεία από 20 αμερικανικές πόλεις σημείωσε άνοδο 8,1% σε ετήσιο επίπεδο και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2010.
«Άλμα» 5,7% σημείωσαν και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για εξοπλισμό στον μεταφορικό κλάδο και συγκεκριμένα για αεροσκάφη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, η ζήτηση υπερέβη τις εκτιμήσεις των εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση των παραγγελιών κατά 3,8%.
Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Intel και HP ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Bank of America και General Electric.
ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση