GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Το ποσό των 10 δισ. ευρώ για την Κύπρο δεν θα αυξηθεί

Το μέγεθος της συμφωνηθείσας διάσωσης των 10 δισ. ευρώ για την Κύπρο δεν θα αυξηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικ...


Το μέγεθος της συμφωνηθείσας διάσωσης των 10 δισ. ευρώ για την Κύπρο δεν θα αυξηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, καθώς το αίτημα του προέδρου της χώρας για επιπλέον βοήθεια με τη μορφή τεχνικής και διαρθρωτικής ενίσχυσης, θεωρήθηκε ως έκκληση για περισσότερα χρήματα.

«Δεν υπάρχει επιπρόσθετο χρηματοοικονομικό αίτημα, το πρόγραμμα για την Κύπρο παραμένει ως έχει, στα 10 δισ. ευρώ», δήλωσε η εκπρόσωπος Marianne Koethe σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το ποσό της βοήθειας δεν είναι προς συζήτηση.

Ο Steffen Seibert, εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Angela Merkel, δήλωσε πως τα 10 δισ. ευρώ είναι «πολύ υψηλό» ποσό σε σχέση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να υπογράψουν το δάνειο διάσωσης των 10 δισ. ευρώ για την Κύπρο από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ως μέρος του συνολικού πακέτου των 23 δισ. ευρώ.

Η Κύπρος θα συμβάλει με το εναπομείναν ποσό των 13 δισ. ευρώ στη διάσωση, μέσω της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου, των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων πωλήσεων assets.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση