GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταραχές σε μεξικανική φυλακή στοίχισαν τη ζωή 10 ανθρώπων

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, σε ταραχές που ξέσπασαν νωρίς το Σάββατο, σε φυλακή στην κεντρική... πολιτεία του...

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, σε ταραχές που ξέσπασαν νωρίς το Σάββατο, σε φυλακή στην κεντρική...
πολιτεία του Μεξικού, Σαν Λουίς Ποτοσί, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η Αστυνομία της πολιτείας διευκρίνισε ότι αποκαταστάθηκε η τάξη σ' ένα συγκρότημα κελιών της φυλακής Λα Πίλα, στην ομώνυμη πρωτεύουσα της πολιτείας Σαν Λουίς Ποτοσί, όπου είχαν ξεσπάσει οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κρατούμενους.

Οι αρχές διερευνούν τα αίτια των ταραχών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν οι κρατούμενοι που συνεπλάκησαν ανήκαν σε αντίπαλες συμμορίες ναρκωτικών.

Αιματηρές συμπλοκές, όπως αναφέρει το newsit.gr, σημειώνονται συχνά στις φυλακές της χώρας, οι οποίες στεγάζουν πάρα πολύ μεγάλο αριθμό κρατουμένων. Οι φυλακισμένοι προέρχονται από διάφορες συμμορίες του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο για τις περιοχές ελέγχου τους.

Ελαφρά βελτίωση επί προεδρίας Νιέτο

Οι φόνοι που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα μειώθηκαν κατά 14%, στους 4.249, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της προεδρίας του Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία το Δεκέμβριο και δεσμεύτηκε να περιορίσει τη βία, που πλήττει τη δεύτερη αυτή μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Ο τέως πρόεδρος, Φελίπε Καλντερόν, είχε αναθέσει στο Στρατό να πολεμήσει τα καρτέλ των ναρκωτικών κατά τη θητεία του, το 2006-2012, όταν σχεδόν 70.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις κι εκτελέσεις κι έως 27.000 εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση