GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι Γερμανοί να ξοφλήσουν τις οφειλές τους στο Ελληνικό Κράτος. 1,2 τρις ευρώ το ποσό που μας οφείλουν»

από το Γραφείο Τύπου «Προκειμένου να μείνουν στην Κυβέρνηση και να νέμονται την εξουσία δεν το έχουν σε τίποτα να "βαπτίζουν"...

από το Γραφείο Τύπου «Προκειμένου να μείνουν στην Κυβέρνηση και να νέμονται την εξουσία δεν το έχουν σε τίποτα να "βαπτίζουν" το ταπεινωτικό "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"… σε εθνική διεκδίκηση. Φοβάμαι ότι μία ‘’φούσκα’’ θα αποδειχτεί η αριμάνεια εθνική διεκδίκηση από τον Δ. Αβραμόπουλο των οφειλομένων από την Γερμανία 1,2 τρις.

Μία εύπεπτη πρωτοβουλία εσωτερικής κατανάλωσης που πρόκειται για διαχείριση της σκληρής κοινωνικής πραγματικότητας, με την εσχάτως ακολουθούμενη ρητορική αισιοδοξία του Α. Σαμαρά.

Το κατοχικό δάνειο μαζί με τις συνολικές Γερμανικές οφειλές, δεν επιτρέπεται να περνούν στο επικοινωνιακό ‘’μεροδούλι-μεροφάι’’ των τριών "συνεταίρων", που δεν διαθέτουν ούτε αυτοπεποίθηση ούτε στρατηγική.

Το διακύβευμα της διεκδίκησης είναι κόντρα στο δόγμα ‘’ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ’’. Ξεπερνά τις προδιαγραφές των τριών που διάλεξαν για τον εαυτό τους το ρόλο του ‘’ικέτη της κ. Μέρκελ’’».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στην εκπομπή ‘’ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ’’ καις τον δημοσιογράφο Κ. Χαρδαβέλλα και συνέχισε:

«Χρωστάει και η Γερμανία στην Ελλάδα και μάλιστα πολύ περισσότερα από ότι εμείς. Είναι υπολογισμένα στο 1 τρις 200 δις ευρώ. Δυστυχώς, ενώ η Ελλάδα αναγνωρίζει τα χρέη της, η Γερμανία 60 χρόνια τώρα, αρνείται να εξοφλήσει 108,43 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους, από τις καταστροφές στις υποδομές. Τόσο αποτιμήθηκε το 1946 από την διασυμμαχική επιτροπή στο Παρίσι. Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που αναγνώρισε η Γερμανία 3,5 δις δολάρια το 1938, σήμερα χωρίς τόκους έφτασε στα 54 δις ευρώ.

Οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων και οι ανεκτίμητοι αρχαιολογικοί κλεμμένοι θησαυροί, που παράνομα ιδιοποιείται συμπληρώνουν τις οφειλές που έχουν αναγνωρίσει πολλές κυβερνήσεις ότι χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα».

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε τονίζοντας: «Γιατί η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, προτιμά "γονατιστή" να ικετεύει για τις επόμενες δόσεις, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας που οι όροι επιβάλλουν και δεν αξιώνει με ψηλά το κεφάλι να γυρίσει η Γερμανία πίσω τα χρέη στην χώρα μας;

Δεν ακούσαμε ούτε χτες στην Βουλή, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση καταφεύγει στην Δικαιοσύνη, εξαντλώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι διεθνείς συμβάσεις και ο νόμος όταν υπάρχει μάλιστα πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, που επιβάλλει τις διακρατικές συνεννοήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων της ναζιστικής περιόδου;

Δεν ακούσαμε το γιατί δεν έθεσε στην Καγκελάριο κ. Μέρκελ, ο Α. Σαμαράς τις αξιώσεις της Ελλάδος, ούτε καν αν και πότε επισήμως θα το θέσει στο τραπέζι την ίδια ώρα επιτρέπει στον ‘’ιεροεξεταστή’’ κ. Σόιμπλε της γνωστής οικονομικής σχολής της δήθεν ορθότητας στο συνεχιστή της Γερμανική σχολής των ¨τυράννων" να αρνείται και να προκαλεί τους απογόνους των σφαγιασθέντων αμάχων

Αλλά στον αντίποδα αυτών ακούσαμε στην Βουλή τον Υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο να λέει : "Δεν θα σπάσουμε τον πυρήνα των σχέσεων μας θα κινηθούμε με ορθό τρόπο για να μην έρθουμε σε σύγκρουση με το Βερολίνο». Υπάρχει ακόμη κανείς που να πιστεύει ότι θέλουν και μπορούν να ζητήσουν πίσω τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με αυτήν αναξιοπρεπή και εθελόδουλη στάση;
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε, ότι πρέπει σήμερα να συμφωνήσουμε στον οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει στις νόμιμες απαιτήσεις μας Πρέπει να τολμήσουμε και να θέσουμε ευθαρσώς, όπως απαιτούν οι θυσίες και οι καταστροφές που υπέστη η χώρα από τους Γερμανούς. Μία Ελληνόψυχη Κυβέρνηση άξια του ονόματος της στηριζόμενη στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει την καταβολή των οφειλών ο αγώνας είναι εθνικός και ξεπερνά τα κόμματα. Όποια κυβέρνηση τολμήσει θα βρει το λαό σύμμαχο. Σε όποιον όμως επιχειρήσει νέα τερτίπια στις πλάτες της πατρίδας θα έχει οδυνηρό και ατιμωτικό τέλος.

Ο λαός δεν θα ανεχτεί από κανένα Αβραμόπουλο να χρησιμοποιήσει το ευαίσθητο αυτό ζήτημα για να αποπροσανατολίσει ή να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια οι Γερμανοί μας χρωστούν 1,2 τρις ευρώ ...μας χρωστούν και δεν τους χρωστάμε. Με ατράνταχτα στοιχεία ...»

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση