GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διώχνουν 15.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2014...

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν να φύγουν από το Δημόσιο 15.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2014. Έ...

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συμφώνησαν να φύγουν από το Δημόσιο 15.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2014.
Έως το τέλος του 2013 η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα απομακρύνει 4.000 υπαλλήλους -κυρίως επιόρκους και πειθαρχικά υπολόγους- αφού επισπευσθούν οι διαδικασίες εκδίκασης των υποθέσεών τους και τελεσιδικήσουν.
Ταυτόχρονα, ξεκινά η αξιολόγηση των οργανισμών και υπαλλήλων -πράγμα που πρακτικά θα σημάνει απολύσεις για υπαλλήλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε άλλη θέση.
Τον αριθμό των 15000 υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν, θα συμπληρώσουν εκείνοι που θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο, συνταξιοδότηση, αλλά και πρόωρη συνταξιοδότηση για λόγους υγείας.
Η συμφωνία των αρχηγών θα συζητηθεί με την τρόικα, που ήδη έχει δώσει θετική κρίση για το σχέδιο. Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα ως την Κυριακή το βράδυ, ώστε η Ελλάδα να μην βρίσκεται στο κάδρο της κρίσης.
Ο Φώτης Κουβέλης, που είχε καταρχήν διατυπώσει ενστάσεις για τις απολύσεις μέσω καταργήσεων οργανισμών και οργανικών θέσεων, παραπέμπει τώρα στο αποτέλεσμα της αξιολόγησης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, τονίζει το γεγονός ότι οι επίορκοι και ακατάλληλοι θα αντικατασταθούν με ισάριθμους νέους προσοντούχους υπαλλήλους μέσω ΑΣΕΠ.

4 σχόλια

  1. Μέσω του ICIJ φόρουμ, Vlad Λαβρόφ από την Ουκρανία, Roman Shleynov από τη Ρωσία, και Frederik Obermaier από Γερμανία παρείχε πολύτιμες απαντήσεις στις ερωτήσεις μου για τα ευρήματα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των ερευνών μου λύθηκαν από την προηγμένη υποδομή ICIJ και την άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων μου σε αυτό το έργο.

    Εκτός από μία.

    Οσο βαθύτερα πήγενα στις ιστορίες, τόσο πιο πολύ αντιμέτωπος με αδιαφανή εμπόδια που δεν ήταν μόνο στο μυστικό offshore κόσμο, αλλά και στην ελληνική πραγματικότητα καθώς και.στην ξηρά,

    Στην προσπάθειά μου για να μάθετε πόσες από τις 107 υπεράκτιες οντότητες ελληνικού ενδιαφέροντος στα δεδομένα ICIJ ήταν άγνωστα στις φορολογικές αρχές μας, υπέβαλα επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών της λίστας των ξένων εταιριών που εδρεύουν στην Ελλάδα.

    Ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση. Παρά το γεγονός ότι ο κατάλογος με τους ξένους φορείς θα πρέπει να είναι προσβάσιμoς στο κοινό, δεν ήταν. Αυτό δεν είναι μια εξαίρεση, είναι ο κανόνας που ισχύει στην Ελλάδα, με τους τόνους των πληροφοριών που θα επρέπε να είναι διαθέσιμες στο κοινό.

    Από πηγές στο εσωτερικό του υπουργείου ήμουν σε θέση να αποκτήσο πρόσβαση στη λίστα των εγγεγραμμένων υπεράκτιων εταιρειών "ανεπίσημα". Αυτό με οδηγεί να ανακαλύψο ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές γνώριζαν την ύπαρξη των τεσσάρων μόνον από τις 107 υπεράκτιες οντότητες στα δεδομένα ICIJ.

    Ένα άλλο τοίχος της αδιαφάνειας εμφανίστηκε ψάχνοντας δύο συναλλαγές ομολόγων μέσω offshore εταιρεία ελληνικών συμφερόντων. Λόγω του γεγονότος ότι οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν πάνω από τον πάγκο, δεν υπήρχε τρόπος για να μάθετε ποιος είχε αγοράσει τα ομόλογα. Και ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές που έχω δει ποτέ: ο αγοραστής κατέβαλε σχεδόν διπλάσια από την τιμή των ομολόγων που είχε πουλήσει για μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα, ενώ η τιμή της μετοχής της εταιρείας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

    Παρόλα αυτά, μετά από επτά μήνες έρευνας για τον μυστικοπαθή offshore κόσμο, νομίζω ότι έχω γρατσουνίσει μόνο την επιφάνεια. Ξέρω ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Και, με τη βοήθεια των συναδέλφων μου σε όλο τον κόσμο, το ξύσιμο μπορεί να γίνει εκσκαφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ψάρι μετά την «απαγκίστρωση» πάει κατ’ ευθείαν στο τηγάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΗΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΙΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση