GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όπισθεν ολοταχώς για τη φορολόγηση των 18άρηδων

Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών στη φορολόγηση των 18ρηδων που δεν έχουν καν εισόδημα. Αν και όλοι ανεξαιρέτως υποχρ...


Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών στη φορολόγηση των 18ρηδων που δεν έχουν καν εισόδημα. Αν και όλοι ανεξαιρέτως υποχρεούνται «δια νόμου» να λάβουν από φέτος δικό τους ΑΦΜ, θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής ξεχωριστής δήλωσης φόρου εισοδήματος.
Η υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης ήταν υποχρεωτική από φέτος για όλα τα φυσικά πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω, έστω και αν ως τώρα δεν υπέβαλαν δήλωση γιατί δεν είχαν δικό τους εισόδημα ή ζούσαν σαν προστατευόμενα μέλη με τους γονείς τους.
Αυτό αλλάζει όμως με διάταξη που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή και προβλέπει ότι τα προστατευόμενα τέκνα δεν θα κάνουν δική τους δήλωση, έστω και αν είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, εφόσον είναι άγαμα και δεν έχουν αποκτήσει ακόμα δικό τους εισόδημα. Όλοι ανεξαιρέτως πάντως πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ εφόσον ενηλικιωθούν, και θα δηλωθούν στη δήλωση του γονέος τους εφόσον θεωρούνται προστατευόμενα μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση