GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια - Στους 200.000 οι δικαιούχοι

Έκλεισε η συμφωνία ανάμεσα στην τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης για το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων οφειλετών που έχουν ενυπόθ...

Έκλεισε η συμφωνία ανάμεσα στην τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης για το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων οφειλετών που έχουν ενυπόθηκα δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, οι ρυθμίσεις αφορούν 200.000 νοικοκυριά που έχουν πληγεί εισοδηματικά από την οικονομική ύφεση.

Το υπουργείο κατά τις πληροφορίες πέτυχε να διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι σε σχέση με την αρχική πρόταση του υπουργείου ήταν 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές, το υπουργείο Ανάπτυξης αποστέλλει εντός των ημερών το νομικό κείμενο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μέχρι το τέλος του Μαίου θα έχει ψηφιστεί.

Οι κυριότερες αλλαγές και ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι:

Αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο, πάνω από 25.000 ευρώ και χαμηλότερα από 35.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Δημιουργούνται κατά πληροφορίες δύο ή τρεις κλίμακες εισοδήματος.
Προϋπόθεση είναι το εισόδημα αυτό να είναι μειωμένο, λόγω κρίσης,35% σε σχέση με το 2010. Η αρχική πρόταση του υπουργείου ήταν για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
Ως εισόδημα θεωρείται το φορολογητέο συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών που καταλαμβάνει ο δανειολήπτης ως εργαζόμενος. Η αρχική πρόταση του υπουργείου ήταν το εισόδημα να είναι μικτό.
Άνεργοι. Θα πληρώνουν μηδενική δόση για όσο διάστημα έχουν μηδενικό εισόδημα αλλά η κεφαλαιοποίηση των τόκων αυτής της περιόδου θα γίνεται με επιτόκιο κατά πάσα πιθανότητα με 1,5%. Η αρχική πρόταση του υπουργείου έδειχνε κεφαλαιοποίηση με το επιτόκιο που ίσχυε στη σύμβαση του δανείου.
Τετραετής περίοδος χάριτος με πληρωμή τοκοχρεωλυτικής δόσης, δηλαδή τόκος που θα είναι 1,5% συν πολύ μικρό μέρος του κεφαλαίου. Η δόση, πάντως, δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.
Στη διάρκεια της τετραετούς περιόδου χάριτος, αν το εισόδημα του δικαιούχου αυξηθεί, υποχρεούται σε ένα μήνα να το γνωστοποιήσει στην τράπεζα.
Μία φορά το χρόνο η τράπεζα έχει το δικαίωμα να καλεί το δανειολήπτη για έλεγχο εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.
Αφορά ενήμερους δανειολήπτες με ενυπόθηκα δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ.
Η ρύθμιση αφορά περισσότερους από 200.000 δανειολήπτες, ενώ η αρχική πρόταση αφορούσε περίπου 110.000.
Στη ρύθμιση μπαίνουν όρια κινητής και ακίνητης περιουσίας αλλά και ανεξόφλητου υπόλοιπου δανείου. ethnos.gr

1 σχόλιο

  1. O ελληνικός λαός πρέπει να εξαφανίσει πολιτικά τις θυγατρικές παρατάξεις των 3 κομμάτων της συμφοράς μας ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    Οι μελλοντικοί φορολογούμενοι και άνεργοι νέοι, φοιτητές και σπουδαστές, πρέπει να καταψηφίσουν μαζικά ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και την οργάνωση της ΔΗΜΑΡ.

    Καθηγητές και δάσκαλοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη ΔΑΚΕ, τη ΠΑΣΚΕ και την αντίστοιχη παράταξη της ΔΗΜΑΡ, και να τις καταψηφίσουν στις επόμενες εκλογές για ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Διαλύστε τους κομματικούς μηχανισμούς επιβολής αντισυνταγματικών μέτρων, τους μηχανισμούς εξαθλίωσης των Ελλήνων και των παιδιών μας. Μαυρίστε τους στις κάλπες. Κανένας ελεύθερος άνθρωπος, φοιτητές, εκπαιδευτικός, δεν πρέπει να ξαναψηφίσει ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, αλλά όλα τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή άλλα ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Αντισταθείτε και ελευθερώστε την Ελλάδα από τα κομματικά δεσμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση