GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κύπρος μέσα στους στόχους 2020 για την εκπαίδευση

Η Κύπρος είναι μεταξύ των οχτώ χωρών της ΕΕ που κατάφεραν να πετύχουν ή και να υπερβούν τους εθνικούς τους στόχους για το 2020 αναφορικ...

Η Κύπρος είναι μεταξύ των οχτώ χωρών της ΕΕ που κατάφεραν να πετύχουν ή και να υπερβούν τους εθνικούς τους στόχους για το 2020 αναφορικά με την ενίσχυση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια να... ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό της ΕΕ και η ικανότητά του να ανταγωνιστεί τους παγκόσμιους οικονομικούς αντιπάλους.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Eurostat στο πλαίσιο της επιτήρησης των στόχων που προβλέπει η στρατηγική «Europe 2020» που υιοθετήθηκε το 2010 από τους «27».

Στο ζήτημα της εκπαίδευσης, η ΕΕ έχει ως στόχο να πετύχει το 40% των ατόμων 30-34 ετών να έχουν λάβει πτυχίο κολεγίου ή πανεπιστημίου, πάνω από το 34% το 2010.

Βάσει των στοιχείων, εκτός από την Κύπρο, οι εθνικοί στόχοι έχουν εκπληρωθεί και από τη Δανία, τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Η Ελλάδα, έχει θέσει ως εθνικό στόχο το 32% ενώ το 2012 έφθασε στο 30.9% (27.6% για τους άνδρες και 34.2% για τις γυναίκες).

Πολλές χώρες απέχουν πολύ από τον στόχο τους, με την Ιταλία να σημειώνει το χειρότερο αποτέλεσμα (21.7%) μεταξύ των «27». Έπεται η Ρουμανία (21.8%) και η Μάλτα (22.4%). Στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία (51.1%), η Κύπρος (49.9%), το Λουξεμβούργο (49.6%) και η Λιθουανία (48.7%).

Συνολικά, ο συνολικός μέσος όρος της ΕΕ ανέβηκε στο 36%, πάνω από το 34% το 2010, κάτι που η Κομισιόν καλωσόρισε ως «καλά νέα» για τη μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της Ευρώπης.

“ «Η πρόοδος επίτευξης των στόχων για την εκπαίδευση αποτελεί ένα θετικό μήνυμα σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας», είπε η Επίτροπος σε ζητήματα εκπαίδευσης, Ανδρούλλα Βασιλείου.

«Οι δουλειές του μέλλοντος θα απαιτούν αυξημένα προσόντα και αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι νέοι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν τη δυναμική τους», είπε η Επίτροπος. euractiv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση