GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια ο αλησμόνητος αγώνας της Καλαμάτας στο Αιγάλεω [Video]

22 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αλησμόνητο αγώνα στο Αιγάλεω που σημάδεψε την ιστορία της Μαύρης Θύελλας! Το "Θάρρος news...

22 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αλησμόνητο αγώνα στο Αιγάλεω που σημάδεψε την ιστορία της Μαύρης Θύελλας!
Το "Θάρρος news" πριν λίγους μήνες παρουσίασε για πρώτη φορά το βίντεο ντοκουμέντο από αυτή την αναμέτρηση.

Η ιστορία

Στις 21-4-1991 , το Αιγάλεω υποδέχεται την Καλαμάτα σε μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την άνοδο στη Β εθνική. Στο γήπεδο «Στ. Μαυροθαλασσίτης» επικρατούν συνθήκες «Ζούγκλας» και οι χιλιάδες Καλαματιανοί οπαδοί προπηλακίζονται καθώς η αστυνομία δεν τους φέρνει οργανωμένα στο γήπεδο. Επίθεση θα δεχθεί με πέτρες και η αποστολή της ομάδας της Καλαμάτας. Στο γήπεδο βρισκόταν και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών(σημερινός Πρωθυπουργός) Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προπηλακίζεται με αποτέλεσμα να φύγει στο ημίχρονο από το γήπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Καλαμάτα ψυχωμένη αντιμετωπίζει τον ανεκδιήγητο διαιτητή Ζαχαρή… Σε μια διαιτησία «φαινόμενο» στα χρονικά του ελληνικού ποδόσφαιρο,που δεν έχετε ξαναδεί, προκαλεί το γέλιο ακόμα και στους οπαδούς των γηπεδούχων. Το βίντεο μιλάει από μόνο του… Με απίστευτο σκληρό παιχνίδι από τους γηπεδούχους με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα και τέλος με 2 πέναλτι εφευρέσεις η Καλαμάτα θα ηττηθεί με 3-1(το Αιγάλεω ήθελε νίκη με 2 γκολ διαφορά) και θα χάσει το τρένο της ανόδου. Τις επόμενες ημέρες η Καλαμάτα «Βράζει» από την αδικία και οι οπαδοί κλείνουν για αρκετές ημέρες το δρόμο στο Ασπρόχωμα ...Ο αγώνας δεν θα επαναληφθεί τελικώς και το Αιγάλεω θα ανέβει στην Β εθνική.

Η «Δικαιοσύνη» άργησε αλλά ήρθε με τη βοήθεια της μοίρας … 2 χρόνια αργότερα. Όταν οι δυο ομάδες ξαναβρέθηκαν στην ίδια θέση να διεκδικούν την άνοδο σε ένα ματς «τελικό» … αλλά αυτή τη φορά στην Καλαμάτα. Το Αιγάλεω δεν θα έρθει ποτέ να αγωνιστεί (πρωτοφανές για ομάδα που διεκδικούσε άνοδο) και έτσι η Καλαμάτα θα πάρει το ματς στα χαρτιά και μαζί την πολυπόθητη άνοδο στην Β Εθνική.

Τι θα δείτε στο βίντεο

(Σας ζητάμε συγνώμη για τις αρκετές βωμολοχίες που περιέχει το βίντεο αλλά πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη που έχει φυσικό ήχο)

Ο τότε μεγαλομέτοχος του Αιγάλεω Βίκτωρας Μητρόπουλος απαγορεύει την είσοδο στα τηλεοπτικά κανάλια​
Η πορεία και τα «καρτέρια» των φανατικών οπαδών του Αιγάλεω.​
Την είσοδο των 2 ομάδων στο γήπεδο και την επίθεση με πέτρες που δέχεται η αποστολή της Καλαμάτας​
Το απίστευτο σκληρό παιχνίδι υπό την ανοχή του διαιτητή Ζάχαρη που σε πολλές περιπτώσεις δεν αφήνει καν τους γιατρούς να βοηθήσουν παίκτες που σφάδαζαν στον πόνο​​
Την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο για διαμαρτυρία του προπονητής της Καλαμάτας Νίκου Χρηστίδη​
Τον προπηλακισμό του Αντώνη Σαμαρά στα επίσημα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και την αποχώρηση του από το γήπεδο​
Τον πετροπόλεμο που δέχονται οι οπαδοί της Καλαμάτα υπό την ανοχή της Αστυνομίας που παρακολουθεί απλά τα γεγονότα​
Τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Γεωργουδάκη να ανοίξει το σκορ η Καλαμάτα​
Τα γκολ του Μαγγίνα για το Αιγάλεω και του Μπιζίμη που ισοφάρισε για την Καλαμάτα​
Τα 2 πέναλτι εφευρέσεις του Ζαχαρή που μετέτρεψε σε γκολ ο Πιστόλης​
Τα όσα ακολούθησαν στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη της αναμέτρησης.​
Τους οργισμένους οπαδούς της Καλαμάτας που παρέμειναν για ώρες μεσα στο γήπεδο του Αιγάλεω μετά τη λήξη του αγώνα​
Τα πρωτοσέλιδα της εποχής μετά τον αγώνα και ειδικά του «Φίλαθλου» που το είχε πρώτο θέμα και έκανε γνωστή την αδικία σε όλο το Πανελλήνιο !


tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση