GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλειστά ως τις 22/4 τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία

Η Τράπεζα Κύπρου πρόκειται να συνεχίσει την αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων της στη Ρουμανία για άλλες δύο εβδομάδες καθώς ...


Η Τράπεζα Κύπρου πρόκειται να συνεχίσει την αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων της στη Ρουμανία για άλλες δύο εβδομάδες καθώς αναζητεί...
αγοραστή γι' αυτά, βάσει της διαδικασίας αναδιάρθρωσής της η οποία της επιβλήθηκε βάσει της δανειακής συμφωνίας που συνήψε η κυβέρνηση της Κύπρου με τους διεθνείς πιστωτές.

Η αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία είχε ήδη αποφασιστεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου την 1η Απριλίου. Η Τράπεζα Κύπρου πρόκειται να την διατηρήσει έως την 22α Απριλίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε.

«Η παράταση αυτή είναι απαραίτητη για την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με σκοπό την πώληση της Τράπεζας Κύπρου (Ρουμανίας), διαπραγματεύσεων οι οποίες ξεκινούν την Δευτέρα 8η Απριλίου με τις τράπεζες οι οποίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά» της θυγατρικής αυτής, ανέφερε η ανακοίνωση της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου.

Δύο κυπριακές τράπεζες έχουν θυγατρικές στη Ρουμανία: η Τράπεζα Κύπρου και η Marfin, μια θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας. Μαζί, οι δυο τους ελέγχουν κάτι λιγότερο από το 1,3% του τραπεζικού συστήματος της βαλκανικής χώρας.

Η Τράπεζα Κύπρου δεν έχει ακόμα διευκρινίσει ποιες τράπεζες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ρουμανικής θυγατρικής της.

Ένας σύμβουλος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, ο Μούγκουρ Ισαρέσκου είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι αποταμιευτές δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο να υποστούν φορολόγηση ή οποιαδήποτε άλλη απώλεια επί των καταθέσεών τους μετά την πώληση της θυγατρικής. Ο σύμβουλος είπε ότι οι αναλήψεις μετρητών από τα μηχανήματα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου παρέμεναν σε «φυσιολογικά επίπεδα».
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση