GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίκειται απελευθέρωση των ομήρων τα επόμενα 24ωρα;

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης Εντείνεται η φημολογία πως οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Μητροπολίτη...

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης Εντείνεται η φημολογία πως οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες, ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Μητροπολίτης των Συροιακωβιτών κ.Ιωάννης βρίσκονται ασφαλείς σε χωριό... κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Η υπόθεση όσο περνούν οι ημέρες περιπλέκεται λόγω της εμπλοκής διάφορων και, εν πολλοίς, αντίρροπων δυνάμεων στην υπόθεση της απαγωγής.

Η διασταύρωση των πληροφοριών ανάμεσα σε όσους έχουν μεγαλύτερο ή μικρότερο ρόλο στην αίσια έκβαση της υπόθεσης (συριακή κυβέρνηση, αντικαθεστωτικές δυνάμεις, τουρκική κυβέρνηση, τσετσένοι αντάρτες, μυστικές υπηρεσίες χωρών κ.λπ.) είναι δύσκολη.

Το επικρατέστερο ωστόσο σενάριο «θέλει» τους δύο αρχιερείς να βρίσκονται σε ασφαλή προορισμό σε χωριό κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και να επίκειται μέσα στα επόμενα 24ωρα η απελευθέρωσή τους.

Συνάντηση δύο Πατριαρχών

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης και κατά σάρκα αδελφός του απαχθέντος Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλος επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο των Συροιακωβιτών Χριστιανών Ιγνάτιο Ζάκκα Α΄.

Οι δύο Ορθόδοξοι ηγέτες, παρουσία ιεραρχών των δύο Εκκλησιών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης της απαγωγής και όλα τα πιθανά σενάρια για την τύχη των δύο ομήρων, ενώ κάλεσαν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωσή τους.
romfea.gr

2 σχόλια

  1. Ψυχρολουσία τα αποτελέσματα στις εκλογές των εκπαιδευτικών για την ΟΛΜΕ για τη τρικομματική κυβέρνηση. Εξαφανίζονται εκλογικά οι θυγατρικές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΡ, ενώ ενισχύονται όλες οι αριστερές παρατάξεις, σε ποσοστά και έδρες και οι ανεξάρτητοι. Μόνο η ΔΑΚΕ διατηρείται, με μειωμένες δυνάμεις, επειδή κάποιοι βολεμένοι περιμένουν κρατικές θέσεις !

    Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ποτέ ( γι' αυτό υπάρχουν + 25 σύνεδροι )



    ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 48 ΑΠΟ 89 ΕΛΜΕ (54%)


    ΣΥΝΟΛΟ ΕΔΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ: 247 (222)


    ΣΥΝ.ΕΚ.ΚΙΝ. 83 (52) + 31 ( από το 2011 , πρώτη δύναμη πλέον )

    ΔΑΚΕ : 62 (61) + 1 ( αλλά με ψήφους που λαμβάνει από τους θρησκευόμενους εκπαιδευτικούς και άλλους που δεν ψηφίζουν ΝΔ, αφού δεν υπήρχε άλλο δεξιό ψηφοδέλτιο, αλλά με μείωση ποσοστών στο σύνολο των συνέδρων )

    ΔΕΕ: 37 (31) + 6

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 34 (26) + 8

    ΠΑΣΚ: 25 (51) -26

    ΑΛΛΟΙ: 6 (1) + 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν τους αφήνουν να πάνε στον παράδεισο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση