GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: 25 νεκροί σε επίθεση εναντίον προεκλογικής συγκέντρωσης

Επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον προεκλογικής συγκέντρωσης βορείως της Βαγδάτης στοίχισε τη ζωή σε... 25 ανθρώπους, ενώ οι τραυματ...

Επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον προεκλογικής συγκέντρωσης βορείως της Βαγδάτης στοίχισε τη ζωή σε... 25 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 60, σύμφωνα με αστυνομικό και ιατρική πηγή.

Αρχικά, άγνωστος έριξε χειροβομβίδα μέσα στο πλήθος που συμμετείχε στην υπαίθρια συγκέντρωση ενός υποψηφίου στις επαρχιακές εκλογές της 20ης Απριλίου στη Μπακούμπα (60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης). Στη συνέχεια ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο υποψήφιος είναι σώος, σύμφωνα με τις δύο πηγές.

Η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 20ης Απριλίου διεξάγεται σε κλίμα έντασης, καθώς το Ιράκ ετοιμάζεται για τη δέκαετη επέτειο από την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, στις 9 Απριλίου.

Δώδεκα υποψήφιοι έχουν δολοφονηθεί από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοινώνονται από ιατρικές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση