GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ορίζοντα έως τις 30 Απριλίου οι αποφάσεις για τις τράπεζες

Τα επόμενα βήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, υπό το φως των γενικών συνελεύσεων των συστημικών τραπε...

Τα επόμενα βήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, υπό το φως των γενικών συνελεύσεων των συστημικών τραπεζών που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξέτασαν το πρωί της Πέμπτης... ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και την οποία μετείχε και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος κ.Χριστίνα Σακελαρίου. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, μέχρι τις 30 Απριλίου θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με τα κεφάλαια ύψους 50 δισ. ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα για το σκοπό αυτό. Τις ημέρες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και οι γενικές συνελεύσεις των μεγάλων τραπεζών, προκειμένου να εξεταστεί το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαίωση κάθε μιας εξ αυτών.

Έως τέλος Ιουλίου θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική για το σύνολο του εγχώριου τραπεζικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των μικρών τραπεζών και μέχρι τότε, όπως έχει δηλώσει ο κ.Στουρνάρας, θα εξεταστεί και η σκοπιμότητα μιας πιθανής εξαγοράς από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, κάποιας από τις μικρότερες τράπεζες εφόσον δεν μπορέσουν να κινηθούν αυτόνομα και πριν καταλήξουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση