GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή 4ων βουλευτών στον Πρωθυπουργό, για την βιωσιμότητα του Ταμείου Υγείας της Αγροτικής

Οι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιώργος Κασαπίδης και Θεόδωρος Παραστατίδης, απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ...

Οι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιώργος Κασαπίδης και Θεόδωρος Παραστατίδης, απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό με την οποία του ζητούν να παρέμβει άμεσα, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της ΑΤΕ (ΤΥΠΑΤΕ), μετά την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Προς
τον Πρωθυπουργό
Κύριο Αντώνη Σαμαρά
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας μεταφέρουμε, όπως επιβάλλει το βουλευτικό μας καθήκον, την αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα χιλιάδες ασφαλισμένοι στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.), εξαιτίας της εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς.
Μέχρι την εν λόγω εξαγορά και την ανάκληση λειτουργίας της ΑΤΕ, το ΤΥΠΑΤΕ (Ν.Π.Ι.Δ.) είχε ως μόνο πόρο τις νόμιμες εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένων και δεν είχε λάβει ποτέ κρατικό πόρο, επιχορήγηση ή συνδρομή, ούτε είχε επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μετά την υπαγωγή της «καλής» ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς και με τον τρόπο που αυτή έγινε, προκλήθηκε ασάφεια για το ασφαλιστικό καθεστώς στον κλάδο υγείας που διέπει τους πρώην εργαζομένους στην ΑΤΕ και ήδη εργαζομένους στην Τράπεζα Πειραιώς και κυρίως στους συνταξιούχους.
Με τη θέση σε ειδική εκκαθάριση της «κακής» ΑΤΕ και την πρόσληψη του προσωπικού από την Πειραιώς, η ασάφεια αυτή δεν έχει ακόμα επιλυθεί οριστικά, με αποτέλεσμα να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο, όχι μόνο η διατήρηση και η λειτουργία ενός κύριου ασφαλιστικού φορέα, ο οποίος επί σειρά ετών παρέχει υψηλότατου επιπέδου παροχές, αλλά και η ζωή και η υγεία των χιλιάδων ασφαλισμένων του, ειδικότερα δε των συνταξιούχων.
Βασικός λόγος για την ύπαρξη αυτού του κινδύνου, είναι το γεγονός ότι το Ταμείο στερείται πλέον των πόρων που είχε πριν την εξαγορά, αφού οι εισφορές εργοδότη εργαζομένων δεν καταβάλλονται στο ΤΥΠΑΤΕ, λόγω της ένταξης των εργαζομένων της Πειραιώς-ΑΤΕ στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Έτσι σήμερα, οι μόνοι που αποδίδουν εισφορές στο Ταμείο, είναι οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ.
Λόγω αυτής της κατάστασης που δημιουργήθηκε, η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχοι-ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΑΤΕ είναι δραματική, αφού δε διαθέτει χρήματα το Ταμείο για να καλύψει τις υγειονομικές τους ανάγκες.
Η αγορά απαραίτητων φαρμάκων καθίσταται για πολλούς ασφαλισμένους αδύνατη και δυστυχώς, σε περιπτώσεις όπου η φαρμακευτική αγωγή είναι εξαιρετικά υψηλού κόστους όπως συμβαίνει για τους καρκινοπαθείς, αλλά όχι μόνο, τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια η ζωή τους, λόγω αδυναμίας προμήθειας των φαρμάκων από τη σύνταξή τους.
Κύριε πρωθυπουργέ,
Για την επίλυση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος που σας εκθέτουμε εν συντομία με αυτή μας την έγγραφη παρέμβαση, οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΑΤΕ με τα συνδικαλιστικά τους όργανα, έχουν καταθέσει προτάσεις οι οποίες όμως δεν έτυχαν μέχρι στιγμής την κατά προτεραιότητα εξέταση από τους αρμοδίους κρατικούς υπευθύνους.
Ειδικότερα, υπάρχει σχετική πρόταση-τροπολογία (επισυνάπτεται), η οποία έχει κατατεθεί σε πρόταση νόμου που πρόκειται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, για να αντιμετωπιστεί θετικά η λειτουργία και η βιωσιμότητα του ΤΥΠΑΤΕ. Η ρύθμιση αυτή θα είναι προσωρινή και θα αφορά χρονικό διάστημα πενταετίας από την έναρξη ισχύος της, μετά την πάροδο της οποίας, το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης του κλάδου υγείας της ανωτέρω κατηγορίας ασφαλισμένων θα επανεξεταστεί προκειμένου να ρυθμιστεί οριστικά. Υπογραμμίζεται ότι, το κόστος της ρύθμισης αυτής για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μηδενικό και δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση για τον εργοδότη, αφού το ύψος των εισφορών παραμένει το ίδιο.
Θεωρώντας κ. Πρωθυπουργέ ότι, τα ως άνω προβλήματα δε μπορούν να παραμένουν άλλο σε εκκρεμότητα και να καταταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους εργαζομένους και συνταξιούχους στο ΤΥΠΑΤΕ, σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα για την επίλυσή τους με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον αυτών των ασφαλισμένων.

1 σχόλιο

  1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η κυβέρνηση δεν σταματάει να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Αφού απέσπασε το “βραβείο αποτυχίας” ενάντια στη φοροδιαφυγή με ΜΗΔΕΝ αποτελέσματα για το 2011 και 2012, σήμερα κατάφερε να κερδίσει άλλο ένα βραβείο.

    Το “βραβείο αναλγησίας”.

    Με την πρωτοφανή σε σφοδρότητα επίθεση εναντίον των τριτέκνων και πολυτέκνων.

    Συγχαρητήρια!!!»

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ ! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ. ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ! ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ, ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ !

    ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟ 1948 ΟΙ 850.000 ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 2012 6.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΕ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ, ΑΠΟ 11.000.000 ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ 1/3 ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝ, ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ 4.ΟΟΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ! ΑΝΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ! ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση