GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Μαρκόπουλος: «5.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας χωρίς άδεια»

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στην Ελλάδα λειτουργούν περίπο...


Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 10.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι περισσότερες δε εντός κατοικημένων περιοχών.
Τις τελευταίες δεκαετίες η τεχνολογική πρόοδος στις τηλεπικοινωνίες, είχε ως συνέπεια την δημιουργία τεχνιτών ακτινοβολιών, που συχνά δημιουργούν ανησυχία για την επικινδυνότητα αυτών.

Παρά ταύτα το Ελληνικό Κράτος, «αφήνει» να λειτουργούν, άνευ αδειοδότησης και συνεπώς ανέλεγκτες, περίπου οι μισές από τις υφιστάμενες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, περίπου 5.000 εκ των 10.000 χιλιάδων κεραιών κινητής τηλεφωνίας παραμένουν χωρίς άδεια.

Περαιτέρω, ο ρυθμός παροχής αδειοδοτήσεων, είναι εξαιρετικά αργός και δεν πρόκειται, βάσει εκτιμήσεων, να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2014 που λήγει η διετής παράταση που δόθηκε στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Το πρώτο εκ των δύο ετών της παρατάσεως, οι αρμόδιες αρχές ολοκλήρωσαν την διαδικασία αδειοδότησης 400 μόνο κεραιών.

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται άλλη μία παράμετρος ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού που αφορά την εκχώρηση, βάσει του νόμου 3431/2006, της αρμοδιότητας της παροχής αδειών, στις Περιφέρειες της χώρας. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων, ως είθισται στο Ελληνικό Δημόσιο, έγινε χωρίς την απαραίτητη παράλληλη μεταφορά υλικοτεχνικής υποδομής, τεχνογνωσίας και των αναλογούντων πόρων.

Τέλος, με το υφιστάμενο άναρχο καθεστώς, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, υποχρεούνται να καταβάλουν πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία με την σειρά τους αφαιρούνται από τις προγραμματισμένες επενδύσεις των δια την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου τους. Ενδεικτικά, ο Γ. Διευθυντής της ΕΕΚΤ ανέφερε πως και οι τρεις εταιρίες μαζί, προγραμμάτιζαν, το 2012, επενδύσεις 380εκ. ευρώ και τελικώς πραγματοποίησαν επενδύσεις 290 εκ.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κος Υπουργός,

1. εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω αμέλειας συγκεκριμένων υπηρεσιών του Δημοσίου, χάθηκαν 90εκ ευρώ αναπτυξιακών επενδύσεων. Έχει διαταχθεί έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών; Ποιες συγκεκριμένα είναι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και των κατά τόπους Περιφερειών που ασκούν με αμέλεια τα καθήκοντα τους; Η πολιτική ηγεσία των Περιφερειών έχει εγκλιθεί από τον αρμόδιο Υπουργό και πότε;

2. τι σκοπεύει να πράξει ο αρμόδιος Υπουργός και οι Επικεφαλείς Γραμματείς των Περιφερειών ώστε να επανδρωθούν κατάλληλα οι περί ου ο λόγος υπηρεσίες; Επίσης θα δοθεί στους εργαζόμενους η κατάλληλη τεχνογνωσία και υλικοτεχνική δομή; Να δοθεί στην Βουλή συγκεκριμένο σχέδιο ενεργειών και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

3. από την στιγμή που οι κεραίες λειτουργούν παρανόμως, αυτομάτως συμπεραίνεται ότι δεν έχει υπάρξει κανένας έλεγχος για της επιπτώσεις της λειτουργίας τους στην υγεία των κατοίκων περί την βάση των κεραιών. Ποιος ευθύνεται και ποιος θα αποζημιώσει τυχόν βλάβες στην υγεία των περίοικων;

4. κατόπιν της μετατροπής του θεσμικού πλαισίου το 2012 (νόμος 4070/2012) που έγινε απλούστερη και μονοαπευθυντική η μέθοδος αδειοδότησης, οι υπηρεσίες έδειξαν να μην μπορούν και πάλι, να τηρήσουν το δοθέν χρονοδιάγραμμα. Υπάρχει στον σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης προγραμματισμός νέας νομοθέτησης, μίας, επιτέλους, εφαρμόσιμης λύσης; Να ενημερωθεί η Βουλή υπευθύνως και αρμοδίως.

2 σχόλια

  1. Kαι 300 βουλευτές ΜΑΛΑΚΕΣ???

    ΑΣΕ ΡΕ ΖΗΤΩ Η ΤΡΟΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΉΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος πεινά ,του κόβουν το ρεύμα, του παίρνουν τα σπίτια ,το δημόσιο βάζει φυλακή ανθρώπους για 3.000 ευρώ ΚΑΙ ΤΟ ΚΏΛΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΔΕΝ ΠΑΤΉΣΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ διεκδικήσει ΛΕΦΤΑ από ΠΑΕ……

    ΓΑΜΙΈΣΤΕ ΌΛΟΙ...ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΙΩΑΝΝΗΔΗ …ΠOY ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΑΣΥΛΊΑ..

    ΤΟ Προ-πτωχευτικό άρθρο 99 πάει να χαρίσει 32.000.000 εκατομμύρια ευρω σε ΠΑΕ…………

    ΕΜ ….ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ που λένε καραγκιοζιδες ότι θα το πατάξουν ΤΟ υπηρετούν ΣΤΟ ΦΟΥΛΛΛΛΛ ..Ας βγει ο ΑΔΩΝΙΣ να τα βάλει με τους εργαζόμενους…

    δείτε ρε ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…. ΔΕΊΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ που αύριο θα σας πάρουν τα σπίτια

    Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα του δικαστηρίου που εκδικάζεται η υπόθεση του Άρη, μιας και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την πλευρά του Μιχάλη Σηφάκη κατέθεσε ένσταση για το ποσό που του οφείλεται και δεν έχει εγγραφεί στην αίτηση για την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012.

    Οι δικηγόροι του ΑΡΗ υποστήριξαν ότι δεν έγινε αυτό διότι δεν είχε τελεσιδικήσει η απόφαση που ήταν ακόμα σε πρώτο βαθμό.

    Στη συνέχεια ο κ. Ψηφίδης πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κατέθεσε ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΤΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ: ότι προσπαθεί ο κ. Ιωαννίδης να βοηθήσει τον Άρη ώστε να αυξηθούν οι δόσεις προς το δημόσιο και αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησής του με τον κ Θεοχάρη.!!!!! Για αυτό και δεν παρέβη το δημόσιο σήμερα.

    ΕΎΓΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΗΜΌΣΙΟ ΠΟΥ ΒΆΖΕΙ ΦΥΛΑΚΉ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ 1000 ΕΥΡΩ,,

    ΜΑΓΚΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΉΜΕΡΑ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΙΑ....________

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΙΣ ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ....ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΑΐΔΙΑ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση