GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωγή αποζημίωσης του Δήμου Λέσβου, ύψους 861.000,00 ευρώ κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Από τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» ανακοινώνεται ότι... Μετά από εισήγηση της κα Αντωνέλλη, Προ...

Από τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» ανακοινώνεται ότι...
Μετά από εισήγηση της κα Αντωνέλλη, Προέδρου του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού κατά την χθεσινή του συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του, απεφάσισε την κατάθεση αγωγής αποζημίωσης του Οργανισμού, ύψους 861.000,00 ευρώ κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Υπουργείου Υγείας, για την βλάβη και περιουσιακή ζημία που υπέστη ο Οργανισμός από την παράνομη και υπαίτια παράληψη υπαγωγής του, στην Ανοικτή Πρόσκληση με αριθμό 14 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ, στην κατηγορία παρεμβάσεων εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, για την δημιουργία Ολοκληρωμένης Μονάδας για Ασθενείς με Αλτσχάϊμερ.
Συγχρόνως, θα κατατεθεί Αίτηση Ακύρωσης στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της σιωπηρής απόρριψης του αιτήματος του Ν.Π.Δ.Δ., από τον Υπουργό Υγείας.
Η Πρόεδρος του Οργανισμού πρότεινε ως μάρτυρες τον κύριο Χρυσόγελο Νίκο Ευρωβουλευτή, τον κύριο Τέρενς Κουίκ Βουλευτή, την κυρία Τσολάκη Μάγδα καθηγήτρια του ΑΠΘ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάϊμερ, τον κ. Βουνάτσο Δημήτρη Δήμαρχο Λέσβου, την κα. Τσορβαδέλλη Στέλλα Πρόεδρο του Λεσβιακού Συλλόγου ασθενών με Αλτσχάϊμερ, τον κ. Μάντζαρη Δημήτριο υπάλληλο στην Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Λέσβου και την κα. Σημιακάκη Φανή Διευθύντρια του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»
Τον Οργανισμό θα εκπροσωπήσει στα Ελληνικά Δικαστήρια η δικηγόρος κυρία Χατζηλεωνίδα Δήμητρα, η οποία αφιλοκερδώς μελέτησε το φάκελο και συνέταξε τα δικόγραφα.
Η κα Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά:
«Πρέπει επιτέλους το Ελληνικό Κράτος να σοβαρευτεί, να πάψει να κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες και να ψεύδεται επικαλούμενο διάφορες προφάσεις. Πολύ περισσότερο δε, όταν οι πολίτες αυτοί είναι άρρωστοι, οφείλει να τους σέβεται και να τους προστατεύει.
Η προσφυγή μας στην δικαιοσύνη είναι μονόδρομος, μιας και δεν υπάρχει καμία δική μας ευθύνη, παράλειψη ή υπαιτιότητα για την μη ένταξής μας. Υπάρχει ΜΟΝΟΝ η πολιτική βούληση των Κυβερνώντων να μη εντάξουν κανένα τέτοιο έργο ανά την Επικράτεια, όπως είχα εγγράφως καταγγείλει από 4/2/2013. Εάν δε χρειαστεί, είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, αφού με υπαιτιότητα της Ελληνικής Κυβερνήσεως, υπάρχει χαμηλή απορρόφηση της τάξης του 5,18 (στοιχεία 10/2012) των Ευρωπαϊκών πόρων για την ψυχική υγεία, την ίδια στιγμή που δεν εντάσσονται με ευθύνη της έργα που αφορούν την ψυχική υγεία!
Κατά την γνώμη μας, η Ελληνική Κυβέρνηση αυθαίρετα παράνομα και καταχρηστικά δεν ενέταξε κανένα τέτοιο έργο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Σχέδιο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ, στην κατηγορία παρεμβάσεων εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, αφού όπως αποδεικνύεται από την απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χρυσόγελου, ο κ. Andor Ευρωπαϊκός Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, μεταφέρθηκαν Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 60.000.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα για την ψυχική υγεία σε άλλες δράσεις! Και ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες ΚΑΝΕΝΑ τέτοιο έργο δεν εντάχθηκε ανά την Επικράτεια!
Έχουν δε, το θράσος οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας ανερυθρίαστα, με απάντηση τους σε έγγραφο- ερώτημα του Δημάρχου, να επιρρίπτουν ψευδέστατα ευθύνες για τάχα μου καθυστέρηση υποβολής ζητηθέντων εγγράφων, όταν ΟΥΔΕΠΟΤΕ, όπως προκύπτει από το Πρωτόκολλο του Δήμου μας και του Ν.Π.Δ.Δ τα εζήτησαν!
Συμπληρώνω ακόμη ότι όφειλαν με βάση τους όρους της σχετικής προκήρυξης για τις δομές, να είχαν απαντήσει για την ένταξή μας ή όχι στο πρόγραμμα εγγράφως, από την κατάθεση της αίτηση μας (30/12/2011), εντός 15 ημερών, δηλαδή από τον Γενάρη του 2012! Κάτι που ουδέποτε έπραξαν!
Και ένα τελευταίο: είναι τραγικό την στιγμή που η οικονομική κρίση επιβαρύνει σαφέστατα την ψυχική υγεία, την στιγμή που ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη που αφορά την ψυχική υγεία στα κράτη- μέλη της, η Ελληνική Κυβέρνηση να αδιαφορεί εγκληματικά! Εμείς για τον τόπο μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, προκειμένου οι υπολογιζόμενοι περί τους 2.500 συνδημότες μας ασθενείς με Αλτσχάϊμερ και οι οικογένειές τους, να μην οδηγηθούν στην απόγνωση, να μην καταδικαστούν σε ένα αργό και απάνθρωπο θάνατο! Για μας η δημιουργία μιας Ολοκληρωμένης Μονάδας για ασθενείς με Αλτσχάϊμερ, είναι έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας και θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο και μέσον, προκειμένου να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε!
Καλούμε δε και όλους τους φορείς, ανά την Ελλάδα, που διέθεταν Έγκριση Σκοπιμότητας και δεν εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα, να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, μιας και όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε στον εμπαιγμό της Ελληνικής Κυβέρνησης και να δράσουμε υπέρ των δημοτών μας, εάν θέλουμε να είμαστε Αυτοδιοίκηση και όχι οι «yes men» της διοίκησης» lesvospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση