GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

A. Kυπριανού: Έκκληση για διάλογο με όλους για το μνημόνιο

Έκκληση προς την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα σύνολα για συζήτηση του μνημονίου με την Τρόϊκα, μέσα από ψύχραιμο δι...

Έκκληση προς την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα σύνολα για συζήτηση του μνημονίου με την Τρόϊκα, μέσα από ψύχραιμο διάλογο και μακριά από ιδεοληψίες και δογματισμούς, προκειμένου να... ληφθούν οι σωστές αποφάσεις με γνώμονα το καλύτερο για τον κυπριακό λαό, απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι το αντίδοτο στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Χρειάζεται να βρεθούν ριζικές πολιτικές λύσεις σε αυτή την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε. Και είναι πεποίθησή μας ότι η συνέχιση της παραμονής στο μνημόνιο δεν θα μας οδηγήσει σύντομα έξω από τη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει».

Αφού ανέφερε πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» πρόσθεσε πως «η οικονομία μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup έχει ουσιαστικά καταστραφεί, χρειάζεται να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέων τομέων της οικονομίας, χρειάζεται να ληφθούν πολλά άλλα μέτρα τα οποία σιγά-σιγά θα μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη αλλά πάνω απ' όλα, επιμένω ότι χρειάζεται να βρεθεί μια εναλλακτική επιλογή στις μνημονιακές αποφάσεις της ΕΕ».

Ως ΑΚΕΛ, συνέχισε «επεξεργαζόμαστε μία πρόταση, έχει κατ' αρχήν συζητηθεί και εγκριθεί από το Πολιτικό Γραφείο και θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα. Είναι πεποίθηση μας ότι υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Εμείς θα παρουσιάσουμε μια τέτοια στον κυπριακό λαό και την ίδια στιγμή θα είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και τις όποιες άλλες προτάσεις οι οποίες στοχεύουν να μας βγάλουν έξω από το μνημόνιο».

Πρόσθεσε πως «η επιθυμία μας, η έκκληση που απευθύνουμε στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα, στα οργανωμένα σύνολα και στην κοινωνία είναι μέσα από ένα ψύχραιμο διάλογο, μακριά από ιδεοληψίες και δογματισμούς να συζητήσουμε και με γνώμονα τι είναι το καλύτερο για τον κόσμο να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Σε ερώτηση κατά πόσον η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ είναι μέσα στις προτάσεις του ΑΚΕΛ, ο Αντρος Κυπριανού απάντησε πως «θα μπορούσε κατά την άποψή μας να είναι μια από τις εναλλακτικές επιλογές ναι. Δίχως επαναλαμβάνω, να λέμε ότι αυτή είναι η μοναδική λύση, εάν υπάρχουν άλλες ιδέες, άλλες προτάσεις τότε να τις καταθέσουν και να συζητήσουμε. Από τη στιγμή που όλοι συμφωνούμε πως είναι αδιέξοδη η πορεία στο μνημόνιο και ότι απλά θα μας θέσει σε ένα φαύλο κύκλο οποίος θα απαιτεί τη λήψη νέων μέτρων και πιο επαχθών, τότε είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε μια εναλλακτική επιλογή στον κόσμο».

Πρέπει λοιπόν, ανέφερε «να ψάξουμε, να μην λέμε παθητικά και με μια μίζερη προσέγγιση ότι αυτή είναι η πορεία στην οποία μας έχουν θέσει οι εταίροι μας δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Εάν οι εκτιμήσεις όλων μας είναι σωστές, και θεωρώ ότι είναι, και είναι εκτιμήσεις όλων και της κυβέρνησης δεν πρέπει να παρακολουθούμε παθητικά τις εξελίξεις. Πρέπει να ψάξουμε για εναλλακτικές επιλογές» κατέληξε. alithia.com.cy

1 σχόλιο

  1. Καταποντίζονται οι θυγατρικές των τριών κομμάτων ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ) στο χώρο της εκπαίδευσης, με τις δύο τελευταίες να συρρικνώνονται και να εξαφανίζονται από το χάρτη, με σαφή την αποδοκιμασία των εκπαιδευτικών. Η ΔΑΚΕ, παρόλο που αυξάνονται οι σύνεδροι, παραμένει στάσιμη, ενώ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωσή της εκλογική. Από πρώτη δύναμη πέφτει στη δεύτερη θέση ( παρόλο που δεν υπάρχουν άλλα δεξιά σχήματα )και η ΠΑΣΚ από δεύτερη πέφτει στη 5η θέση, στα όρια της εξαφάνισης ( τα ίδια χλωμά ποσοστά δίνουν τα γκάλοπ στο ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται 5ο κόμμα, λίγο πάνω από τη ΔΗΜΑΡ που παίζει στο 3% και μοιάζει με νέο ΛΑΟΣ )...

    Τα μέχρι τώρα συντριπτικά αποτελέσματα για την ΟΛΜΕ :

    2011 2013 ( η διαφορά συνέδρων από το 2011 )
    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ: 249 275 + 26



    ΣΥΝΕΚ: 58 91 +33

    ΔΑΚΕ: 66 67 +1

    ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ( ΠΑΜΕ ): 33 40 +7

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠ.:
    30 39 + 9

    ΠΑΣΚ: 60 29 - 31

    ΑΛΛΟΙ: 02 09 +7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση