GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aπό την εκδήλωση της UNESCO

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής στις 24 Απρι...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής στις 24 Απριλίου 2013 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενεργειών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας κατά τη διάρκεια της υλοποίησης από την Unesco Αμαρουσίου του σχεδίου δράσης με τίτλο : «Δίκτυο προώθησης της ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των κοινωνικών στερεοτύπων».
Σε μία αίθουσα, όπου προκάλεσε αίσθηση η μαζικότητα της συμμετοχής και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούσαν κυρίως τη βία απέναντι στις γυναίκες και τους καλύτερους δυνατούς τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου στη σημερινή εποχή.

Τις εργασίες της ενημερωτικής αυτής ημερίδας άνοιξε με το χαιρετισμό του, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κύριος Αθανασίου Χαράλαμπος, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα εφαρμογής και υλοποίησης παρόμοιων ενεργειών στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας, αναφέροντας ενδεικτικά τις μέχρι σήμερα δημιουργηθείσες δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Πατούλης Γεώργιος. Στο χαιρετισμό του συνεχάρη το φορέα υλοποίησης για τη μέχρι σήμερα προσφορά του και δήλωσε δημόσια τη συμπαράστασή του για τη συνέχιση του δύσκολου έργου του.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων απέναντι σε θέματα βίας κατά των γυναικών καθώς και η γενικότερη ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες υποστήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας.
Τον κύκλο των ομιλητών άνοιξε η κυρία Ζέττα Μακρή, π. Γενική Γραμματέας Ισότητας των φύλων και νυν Βουλευτής Μαγνησίας. Η κυρία Μακρή παρουσίασε τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η σημερινή γυναίκα για την ένταξη και καταξίωσή της στον πολιτικό στίβο.



Η κυρία Ιωάννα Παπανικολάου-Πουσπουρίκα, Πρόεδρος του Ομίλου Unesco Αμαρουσίου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων για την Unesco, συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην καταγραφή και εφαρμογή των αξιακών αρχών του παγκόσμιου οργανισμού Unesco σε θέματα ισότητας των φύλων.



Οι υπόλοιποι εισηγητές παρουσίασαν ο καθένας μέσα από την εξειδικευμένη επιστημονική του σκοπιά τα προβλήματα, που ανακύπτουν σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο από το φαινόμενο της ανισότητας των Φύλων.
Πιο συγκεκριμένα, οι εισηγητές ήταν:
• Η κυρία Μαίρη Σιμώνη-Λιόλιου, Φιλόλογος, συγγραφέας και με σπουδές Παιδαγωγικής αναφέρθηκε στη βία και στην παράνομη διακίνηση γυναικών και παιδιών.
• Η Δρ. Φαίδρα Λογοθέτη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, διευθύντρια του κέντρου Lovesmiles μίλησε για την ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση της γυναίκας.
• Η Δρ. Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ Δρ. Κοινωνιολογίας του Εγκλήματος, Εντεταλμένη καθηγήτρια στο ΠΜΣ Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, ανέλυσε τις μορφές βίας κατά των γυναικών και την περίπτωση ενδο- οικογενειακής βίας.
• Ο κύριος Ασημάκης-Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Νομικός Σύμβουλος, Στέλεχος νομικής στήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας, Ε.Υ.Ε. – Γ.Γ.Ι.Φ. & Κ.Ε.Θ.Ι. ανέπτυξε τη νομική στήριξη σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.
Η κυρία Κατερίνα Αντωνοπούλου, Δημοσιογράφος του Ant1 και παρουσιάστρια της εκπομπής «Σε πρώτο πλάνο», δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ως εισηγήτρια λόγω έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Υπεύθυνη Υλοποίησης του σχεδίου δράσης είναι η κυρία Αθανασιάδου Βασιλεία.
Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους:
• Ο κύριος Διαμαντογιάννης Αγαμέμνων, Αντιπρόεδρος του Ομίλου «Για τον πολιτισμό της ειρήνης» και εκπρόσωπος της ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων Unesco
• Η κυρία Ανδριοπούλου Σοφία και ο κύριος Τόλιος Διομήδης, Εκπρόσωποι ΔΗΜ.ΑΡ.
• Η κυρία Ηλιάδη Ιωάννα, Σύμβουλος Τύπου Υπ. Εθνικής Άμυνας
• Ο κύριος Καρλαύτης Δημήτριος, Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου
• Η κυρία Μπούσουλα Άντα, Αντιδήμαρχος Δήμου Πεντέλης
• Η κυρία Καραμπέτσου Μαίρη, Εκπρόσωπος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής
• Η κυρία Ευαγγελίου Έυη, Τοπική Σύμβουλος Δήμου Πεντέλης
• Η κυρία Καββάλου Μίκα, Πρόεδρος Συλλόγου Αναβρύτων
• Η κυρία Φετάνη Δάφνη, Ένωση γυναικών Ελλάδος
• Η κυρία Βαρτελάτου Ρούλα, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.)
Τις ευχές τους μας έστειλαν:
• Ο κύριος Καράμπελας Παναγιώτης, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
• Η κυρία Βαρδινογιάννη Μαριάννα, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco
• Η κυρία Παπακώστα Κατερίνα, Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων - Βουλευτής Β’ Αθήνας, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν.



Πριν την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, ο φορέας διένειμε έντυπο τεύχος σχετικό με τη δημιουργία και την παγίωση στερεοτύπων απέναντι στη γυναίκα στη σημερινή εποχή, καθώς και δίπτυχα ενημερωτικά φυλλάδια, μέσα από τα οποία παρουσιάζονταν συνοπτικά οι ενέργειες του σχεδίου δράσης. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο χρονικός ορίζοντας του σχεδίου δράσης εκτείνεται μέχρι τα μέσα Μαΐου του 2014.
Η επιτυχία της συγκεκριμένης ημερίδας και η πλατιά συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου δημιουργούν στον Όμιλο Unesco Αμαρουσίου τη δέσμευση να συνεχίσει το έργο του με το ίδιο πάθος, την ίδια ευσυνειδησία και την ίδια υπευθυνότητα και δίνουν παράλληλα την υπόσχεση να υλοποιήσει παρόμοιες ενέργειες ευαισθητοποίησης-κινητοποίησης στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση