GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bόλος: Συλλήψεις για κατάρτιση πλαστών ιατρικών συνταγών και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες Τετάρτη 17/04 το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυ...

Συνελήφθησαν χθες Τετάρτη 17/04 το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο Έλληνες - ένας... 44χρονος και μια 56χρονη- που κατάρτιζαν πλαστές ιατρικές συνταγές για την προμήθεια ναρκωτικών χαπιών, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 160 ναρκωτικά χάπια κι ένα διπλότυπο μπλοκ συνταγογράφησης.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, ο 44χρονος μετέβη σε φαρμακείο 51χρονου Έλληνα στη Νέα Ιωνία και χρησιμοποιώντας πλαστή ιατρική συνταγή, η οποία φαίνεται να εκδόθηκε από γυναίκα ψυχίατρο, προσπάθησε να προμηθευτεί δύο κουτιά με ναρκωτικά χάπια. Ο φαρμακοποιός αντιλήφθηκε την πλαστότητα της συνταγής και δεν την εκτέλεσε, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να αποχωρήσει, χωρίς να προμηθευτεί τα ναρκωτικά χάπια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τους δράστες χθες το βράδυ κοντά στην οικία τους και τους συνέλαβαν, καθώς σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 160 ναρκωτικά χάπια.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία τους, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ένα διπλότυπο μπλοκ των πενήντα σελίδων, το οποίο αγοράζεται ελεύθερα από το εμπόριο και από το οποίο προκύπτει η συνταγογράφηση δεκαπέντε συνταγών στο όνομα των συλληφθέντων. Από αυτές τις συνταγές, οι τρεις είχαν καταρτισθεί, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί.

-Μία πλαστή κατασκευασμένη σφραγίδα που έφερε τα στοιχεία γυναίκας ψυχιάτρου.
-Ένα μελανοδοχείο.
-Ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών και πλαστογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν οι πλαστές συνταγές που εκτελέσθηκαν. e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση