GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bild: Η Μέρκελ δηλώνει ότι θα εξαντλήσει την θητεία της

H καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ σκοπεύει να υπηρετήσει την πλήρη τετραετή θητεία αν επανεκλεγεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα...

H καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ σκοπεύει να υπηρετήσει την πλήρη τετραετή θητεία αν επανεκλεγεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild, διαψεύδοντας φήμες που την...
θέλουν να σχεδιάζει την αποχώρησή της από την καγκελαρία το 2015.

"Θέλω να συνεχίσω τον κεντρο-δεξιό συνασπισμό και θέλω να εργαστώ για τη χώρα μας και τον λαό της ως καγκελάριος καθόλη την βουλευτική περίοδο", τόνισε.

Νωρίτερα την εβδομάδα αυτή, ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε του ρεπόρτερ της Bild Νικόλαους Μπλόμε, ανέφερε ότι η Μέρκελ μπορεί να αποχωρήσει δύο χρόνια πριν από το τέλος της θητείας της, αν τελικά κερδίσει τις εκλογές. Τότε θα έχει ήδη μια δεκαετή θητεία στην καγκελαρία και θα γίνεται 61 ετών.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Μέρκελ είναι σε ισχυρή θέση για να κερδίσει μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Ωστόσο δεν είναι σαφές αν θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει ένα συνασπισμό με τους σημερινούς εταίρους της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) ή αν θα εξαναγκαστεί να μετάσχει σε έναν άλλο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), όπως έκανε την περίοδο 2005-2009.

Η Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει απευθείας στην ερώτηση αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του 2017. "Ξέρετε ότι παίρνω αποφάσεις όταν πρέπει", είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

sigmalive.com

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση