GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Νικηφορίδης: η «πικρή γεύση», το λάθος στην Αγ. Σοφίας και τα οικόπεδα της «εφορείας αρχαιοτήτων» (BINTEO)

Από το  thinkfree.gr «Επειδή 5-10 άνθρωποι έχουν μια άποψη που οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους μπορεί μία πόλη να «καπελωθεί» από αυτ...

Από το thinkfree.gr
«Επειδή 5-10 άνθρωποι έχουν μια άποψη που οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους μπορεί μία πόλη να «καπελωθεί» από αυτούς τους ανθρώπους» δηλώνει ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο άνθρωπος του οποίου την υπογραφή φέρει το νέο παραθαλάσσιο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης. Αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα του σταθμού Βενιζέλου του μετρό, ωστόσο βάζει τους «δικούς του» όρους. Δε διστάζει μάλιστα να τα βάλει με τους αρχαιολόγους για τον τρόπο που χειρίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με το δημόσιο χώρος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι αρχαιολογικές περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι θύλακες αποκλεισμού, τα οικόπεδα της εφορείας αρχαιοτήτων».
Μιλώντας στο thinkfree.gr, εντοπίζει «το λάθος» στην υπόθεση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας και αποκαλύπτει τι θα συμβούλευε στο δήμαρχο για τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
«Η πικρή γεύση δύσκολα φεύγει» δηλώνει για όσους πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 απαξίωναν το έργο της νέας παραλίας.
«Είναι πολύ χαρακτηριστική η πρώτη αρνητική δημοσίευση που έγινε, όπου αυτός που έγραψε το κείμενο εκείνο αναφερόταν σαν να ήταν ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εκείνος ο οποίος είχε σχεδιάσει το έργο…» λέει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του:
«Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι πως θα βελτιώσουμε το δημόσιο χώρο και την πόλη. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι κάποιοι άνθρωποι βάζουν άλλα κριτήρια πάνω από αυτό εδώ».

Γ.ΚΕΣ.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση