GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο (ανθέλληνας) πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου πιάστηκε με κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία!

Ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, για τον οποίο γίνεται έρευνα για φοροδιαφυγή, αφότου παραδέχτ...

Ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, για τον οποίο γίνεται έρευνα για φοροδιαφυγή, αφότου παραδέχτηκε ότι διατηρούσε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, είχε αποκρύψει καταθέσεις ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, γράφει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Bild.
Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus αποκάλυψε χθες Σάββατο ότι ο Χένες, 61 ετών, είχε ομολογήσει την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού, τον Ιανουάριο, και η εισαγγελία του Μονάχου είχε ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει αν η ομολογία του προέδρου της Μπάγερν ήταν "ακριβής και πλήρης".
Ο Χένες πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (που έχει κάνει πολλές ανθελληνικές δηλώσεις τα τελευταία χρόνια) και οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ποσό των χρημάτων που περιείχε ο λογαριασμός, σύμφωνα όμως με την Bild, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, ο Χένες έχει ήδη πληρώσει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για μη καταβεβλημένους φόρους.
Ο επικεφαλής της Ένωσης των Γερμανών φορολογουμένων Τόμας Εγκεντάλερ εκτιμά με βάση το ποσό αυτό ότι ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος έχει μια ακμάζουσα εταιρεία παραγωγής αλλαντικών, "έβγαλε" χωρίς αμφιβολία τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ από τα εισοδηματά του στην Ελβετία.
Ο Χένες ήθελε πάντως να τακτοποιήσει την κατάστασή του στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διπλής φορολογίας που διαπραγματευόταν πέρυσι η Ελβετία και η Γερμανία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία θα του επέτρεπε να γλιτώσει από τις κατηγορίες καταβάλλοντας ένα πρόστιμο, η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών όμως τορπίλισε το μέτρο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση