GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πτώση» της Γερμανίας προς όφελος του Νότου βλέπει ο Όλι Ρεν!

Μπορεί ο ευρωπαϊκός νότος να βιώνει τη μιζέρια του παρόντος, αλλά ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος τ...

Μπορεί ο ευρωπαϊκός νότος να βιώνει τη μιζέρια του παρόντος, αλλά ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος της Ε.Ε., Olli Rehn σκιαγραφεί... γι’ αυτόν ένα διαφορετικό, πιο αισιόδοξο μέλλον. Αντιστρόφως ανάλογη είναι η πρόβλεψή του για τον Βορρά.

Συγκεκριμένα, σε συνδιάσκεψη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, ο Olli Rehn εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που έχουν προστρέξει σε βοήθεια καλύπτουν το χαμένο έδαφος σε ανταγωνιστικότητα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Μάλιστα, ως παράδειγμα για του λόγου το αληθές, ο Επίτροπος της Ε.Ε. χρησιμοποιεί ένα τρέχον γεγονός, δηλ. την απεργία στην Lufthansa, την οποία θεωρεί σύμπτωμα για την πτώση της Γερμανίας εντός της Ενωμένης Ευρώπης. Η αεροπορική εταιρεία αναγκάσθηκε, ως γνωστόν, χθες να ακυρώσει το σύνολο σχεδόν των πτήσεων λόγω απεργίας με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Κατά τον Rehn, λοιπόν, βρισκόμαστε στο μέσο μιας διαδικασίας, στην διάρκεια της οποίας οι πιο «υγιείς» χώρες της Βόρειας Ευρώπης είναι πολύ πιθανό να αναγκασθούν να απωλέσουν μέρος του προβαδίσματός τους, την ώρα που η Νότια Ευρώπη ανακτά την ανταγωνιστικότητά της.

Ο Rehn ανέφερε ότι στην Ευρώπη μειώνονται τα χρέη και διανύονται βήματα για την βελτίωση των οικονομιών. Αυτό ισχύει ιδίως για χώρες όπως η Ισπανία, οι οποίες βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητά τους.

«Οι απεργίες στην Lufthansa είναι ακριβώς έκφραση αυτής της νέας εξισορρόπησης», είπε ο Ευρωπαίος Κομισάριος, καθώς στη Γερμανία η πίεση των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς αυξάνεται.

Τέλος, μίλησε και για χαλάρωση της λιτότητας, η οποία, κατ’ αυτόν, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη:

«Έχουμε λάβει σωρό συμβουλών, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες, ως προς τον ρυθμό δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη. Θα σας πω ένα μυστικό: Ο ρυθμός της προσαρμογής στην Ευρώπη είναι πιο αργός ήδη εδώ και έναν χρόνο».

Διαζύγιο με την πραγματικότητα ή ακριβής προφητεία; ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση