GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Ραγκούση στις ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γιάννη Ραγκούση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσκεκλημένου στο πλαίσιο του προγράμματος Interna...


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γιάννη Ραγκούση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσκεκλημένου στο πλαίσιο του προγράμματος International Visitor Leadership Program υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, στην Ομάχα, στο Ντένβερ και η θεματολογία της επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στο αμερικανικό παράδειγμα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες (το μοντέλο της Silicon Valley - Silicon Prairie).

Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκε η φορολογική μεταρρύθμιση και εφαρμοσμένες πολιτικές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι διμερείς σχέσεις, το μοντέλο προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων στις ΗΠΑ, κυβερνητικές πολιτικές στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Έμφαση δόθηκε ακόμη στην ηθική και δεοντολογία στον ιδιωτικό τομέα, στις συλλογικές πρωτοβουλίες στις ΗΠΑ για την εδραίωση της επιχειρηματικής ηθικής, τις στρατηγικές για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας- startups, τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αύξηση της κυβερνητικής λογοδοσίας και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και τα προγράμματα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διαφάνεια και την ηθική στη διακυβέρνηση.

Από πλευράς των ΗΠΑ στις συναντήσεις έλαβαν μέρος ,μεταξύ άλλων ,η Υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδια για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κα Katheryn Keneally, το μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου κ. Lee Terry, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών επικεφαλείς των αρμόδιων γραφείων για την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και για τις διεθνείς επενδύσεις και την ενέργεια, καθηγητές πανεπιστημίων και επικεφαλείς ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων , της διαφάνειας και της επιχειρηματικής ηθικής καθώς και οι επικεφαλείς του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης με πρωτοβουλία του συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Χρ. Παναγόπουλο.
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση