GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κινητοποιήσεις και στις Πανελλαδικές απειλεί η ΟΛΜΕ

Mε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης, κατηγορώντας την κυ...

Mε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως...
«σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ, η κυβέρνηση «σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».

Η Ομοσπονδία εκτιμά πως «ολα αυτά, εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία, όχι μόνο γιατί οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών αλλά και γιατί συνδυάζονται με νέα μέτρα όπως: δραματική περικοπή δαπανών που θα φτάσει στη μείωση κατά 47% των δαπανών το 2016 σε σχέση με το 2009, νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, κ.λπ.».

Επισημαίνοντας πως «αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον», προειδοποιεί την κυβέρνηση «ότι αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Όπως λέει η ΟΛΜΕ, την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα στις 18.30 (προσυγκέντρωση στην Ερμού).

Επίσης καλεί όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 πμ και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).

1 σχόλιο

  1. Η κυβέρνηση ξεσκίζει τους παλιούς καθηγητές που είχαν 16 ώρες μάθημα την εβδομάδα, θα τους πάνε στις 20 ώρες. Άρα 4 ώρες παραπάνω για κάποιον που έχει 27 χρόνια υπηρεσίας και βάλε. -Απορώ με το ερώτημα: πόσα κιλά σκατά στο κεφάλι του πρέπει να έχει ένας καθηγητής που ψηφίζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή Κουβέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση