GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΕΡΜΑΝΟΪΤΑΛΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ...

Aπό τον   Καραπαναγιώτη Δημήτρη. Συνάντηση «τιτάνων» σήμερα στο Allianz Arena, όπου η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Γιουβέντους. Δυο ...

Aπό τον  Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Συνάντηση «τιτάνων» σήμερα στο Allianz Arena, όπου η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Γιουβέντους. Δυο σύλλογοι με τεράστια ιστορία μονομαχούν για το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Champions League.
Το ζευγάρια αυτό δένει αρμονικά, καθώς η μια ομάδα συμπληρώνει την άλλη. Σήμερα αγωνίζεται η καλύτερη επίθεση με την καλύτερη άμυνα, το δημιουργικό ποδόσφαιρο με την επιθετική άμυνα.
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα παραταχθεί με το γνώριμο της 3-5-2, δίνοντας σαφώς έμφαση στο κέντρο της. Με τους Μπαρτζάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι να θωρακίζουν την άμυνα, οι Πίρλο, Βιντάλ και Μαρκίζιο θα προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Η Γιούβε, με τον Πίρλο να παίζει τη θέση του κόφτη σαν 10άρι και τον Βιντάλ να τρέχει ασταμάτητα σε όλους τους χώρους, κερδίζει αφενός ηρεμία και σωστή κυκλοφορία της μπάλας από χαμηλά κι αφετέρου προσφέρει άρτια αμυντική κάλυψη στην άμυνά της. Ο Μαρκίζιο, ο οποίος λειτουργεί σαν τρίτος χαφ, είναι «αρμόδιος» στο κουβάλημα της μπάλας από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση και με αυτό τον τρόπο ενώνει τις δυο γραμμές. Βέβαια, στο σημερινό παιχνίδι, με δεδομένο πως οι Ιταλοί θα περιμένουν στο μισό γήπεδο τους Βαυαρούς, είναι πολύ πιθανό να δούμε τη Γιουβέντους να βασίζεται στις μακρινές μεταβιβάσεις των Πίρλο και Βιντάλ. Τέλος, ο Κόντε είναι ξεκάθαρο πως «στέλνει» ένα φορ περιοχής σαν τον Κουαλιαρέλα πάνω στο δίδυμο Ντάντε- Βαν Μπούιτεν, το οποίο δεν είναι αντάξιο του επίπεδου της Μπάγερν.
Από την άλλη πλευρά, ο Χάινκες απ’ ότι φαίνεται, θα βασιστεί στο 4-3-3 με πολλούς χαφ στο κέντρο. Έχοντας πλέον τον Σβαϊνστάιγκερ στη διάθεσή του, θα τοποθετήσει δίπλα του τον Κρόος και λίγο πιο πίσω τους σε θέση κόφτη τον Λουίς Γκουστάβο. Όπως φάνηκε και στον αγώνα με την Άρσεναλ, ο Γερμανός χαφ είναι η κινητήριος δύναμη της Βαυαρικής μηχανής, καθώς δένει τις γραμμές μεταξύ τους, μπορεί να τρέξει με τη μπάλα στα πόδια, ενώ καλύπτει συνεχώς χώρους. Επιπλέον τα τρεξίματα του Κρόος θα ναι άκρως απαραίτητα για τους Γερμανούς, καθώς θα πρέπει να περιοριστεί η δράση του αεικίνητου Μάτρι. Ο Μίλερ θα παίξει τη θέση του δεξιού περιφερειακού σαν 10άρι, συγκλίνοντας προς το κέντρο, ενώ ο Ριμπερί θα διεμβολίζει από τα αριστερά την ιταλική άμυνα. Μένει να δούμε πως θα ανταπεξέλθει ο Μάντζουκιτς απέναντι σε τρία στόπερ. Τέλος, αυτό που θα πρέπει να προσέξει πολύ η Μπάγενρ είναι το κάθετο τρέξιμο του Βιντάλ χωρίς μπάλα, χάρις στο οποίο πατάει περιοχή και γίνεται κρυφός επιθετικός.
Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Παρί υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο πιο δυνατό τεστ της φετινής της πορείας στο Champions League. Ο Αντσελότι θα έχει στη διάθεση του τον Ιμπραίμοβιτς, κάτι φυσικά που ανεβάζει πολλά επίπεδα τους Παριζιάνους. Η Καταλανική άμυνα, εδώ και αρκετό καιρό, αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα, συνεπώς η παρουσία και μόνο του Ιμπραϊμοβιτς ανάμεσα στα στόπερ της Μπάρτσα δημιουργεί πολλές δυσκολιες. Αν συνυπολογίσει κανείς και τους Λαβέτσι- Παστόρε, τα λάθη απαγορεύονται.
Από την άλλη πλευρά, με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο, οι Καταλανοί θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τα λάθη του Μιλάνο. Τα ρεπορτάζ τονίζουν πως θα αγωνιστεί οΦάμπρεγκας, αλλά δεν αναφέρουν το που. Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός χαφ «χαλάει» την χημεία των υπολοίπων. Το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα θα είναι να αγωνιστεί στην τριάδα της επίθεσης, ώστε να μην αλλοιωθεί η τριάδα των Μπουσκέτς, Τσάβι καιΙνιέστα. Απαραίτητη είναι φυσικά και η χρησιμοποίηση του Βίγια τόσο για την επίτευξη γκολ, αλλά και για να υπάρχει striker που να πατάει περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση