GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει ο Κοντομηνάς για την "παράλειψη" του ονόματός του από τη λίστα Λαγκάρντ...

Επεισοδιακή ήταν για άλλη μια φορά η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι καταγγελίες των βουλευτών της Ν.Δ...

Επεισοδιακή ήταν για άλλη μια φορά η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Οι καταγγελίες των βουλευτών της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη και του βολευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγα, ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, όταν δημοσίευσε τη λίστα στο περιοδικό του "Hot Doc" , παρέλειψε να αναφέρει το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνα αφήνοντας μόνο το όνομα της εταιρείας Interamerican, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων!
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επιχειρηματία, που έκανε λόγο, ότι κάποιοι ασχολούνται με το ποιος είναι ο πρόεδρος της Ιντεραμέρικαν και όχι με τους εθνικούς προμηθευτές ,τους εθνικούς συκοφάντες, τους εθνικούς λαθρεμπόρους και εθνικούς εκβιαστές εκδότες.
Από τη πλευρά του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, έκανε λόγο για λάθος του συντάκτη που παρέλειψε να αναφέρει το όνομα.
Ο κ. Κοντομηνάς σε συνέντευξη του στο crime.gr δίνει τις δικές του απαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του στη λίστα Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος είναι "ανοιχτός σε οποιοδήποτε έλεγχο" και έτοιμος να καταθέσει.
Αναλυτικά η συνέντευξη του έχει ως εξής:
"Ερ: Κύριε Κοντομηνά, ο λογαριασμός που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι δικός σας;
Απ: «Είναι εταιρικός λογαριασμός που ανήκει στην Ιντεραμέρικαν στην οποία ήμουν τέως ιδιοκτήτης και πρόεδρος, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα.
Ως ασφαλιστική εταιρεία ήταν υποχρεωμένη εκ τον αναγκών της να έχει λογαριασμούς ωστε να μπορεί να αποζημιώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους Έλληνες και ξένους, σε περίπτωση που απαιτείτο».
Ερ: Θα καταθέσετε στην επιτροπή εφόσον αυτό ζητηθεί από τα μέλη;
Απ: Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε έλεγχο και έτοιμος να καταθέσω. Εύχομαι η επιτροπή να κάνει τη δουλειά της, να συντάξει ένα πόρισμα και όχι πέντε όπως γίνεται συνήθως. Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Αλώστε μιλάμε για έναν λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο.
Πρέπει όμως να προσθέσω και να ρωτήσω κάτι. Ποιος Έλληνας που διάβασε την λίστα και είδε το όνομα Ιντεραμέρικαν δεν γνώριζε ότι εγώ ήμουν ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη της επιτροπής και ιδιαίτερα κάποιους, που μπλέκουν τους αριθμούς τηλεφώνου με τους αριθμούς των καταθέσεων του κ Τσοχατζόπουλου, τι αποκάλυψαν; Ότι πρόεδρος στην Ιντεραμέρικαν ήμουν εγώ;
Μπράβο τους, μπράβο που χρειάστηκαν μήνες για να καταλάβουν αυτό που ολοι γνώριζαν.
Μπράβο που ασχολούνται με το ποιος ήταν ο πρόεδρος της Ιντεραμέρικαν και οχι με τους «εθνικούς προμηθευτές, τους εθνικούς συκοφάντες, τους εθνικούς λαθρεμπόρους και εθνικούς εκβιαστές εκδότες. Ελπίζω αφού ολοκληρωθεί η έρευνα στους λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο να ασχοληθούν και με τους λογαριασμούς με πραγματικά υψηλό υπόλοιπο.

Βαξεβάνης: Παράλειψη του συντάκτη
Ο Κώστας Βεξεβάνης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm, απέδωσε την παράλειψη του ονόματος του κου Κοντομηνά σε λάθος του συντάκτη του περιοδικού και άφησε αιχμές για τους κυρίους Γεωργιάδη, Βαρβιτσιώτη και Μαρκογιαννάκη.
"Εκεί που χρωστάγανε εξηγήσεις μας παίρνουν και τον Βενιζέλο με την πλευρά των αθώων. Αντί να απολογηθούν, πάνε να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου" δήλωσε.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζοντας τη διαδικασία που ακολουθεί η προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε στον Real fm "η ιδέα ότι μπορούν να γίνουν οι βουλευτές αδέκαστοι ανακριτές ή εισαγγελείς είναι λανθασμένη. Το άρθρο 86 πρέπει να αλλάξει. Όσο ευσυνείδητα και να κάνουμε τη δουλειά μας, είμαστε όλοι βουλευτές και προερχόμαστε από κάποιο κόμμα".
Απομένει πλέον να δούμε αν θα κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση