GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίση στέλνει πίσω στα σπίτια τους ηλικιωμένους της Κρήτης

Δούλευαν για μία ολόκληρη ζωή πολλές φορές κάτω από πολύ κακές συνθήκες. Μεγάλωναν τα παιδιά τους με δυσκολία αλλά ποτέ δεν το έβαζαν κ...

Δούλευαν για μία ολόκληρη ζωή πολλές φορές κάτω από πολύ κακές συνθήκες. Μεγάλωναν τα παιδιά τους με δυσκολία αλλά ποτέ δεν το έβαζαν κάτω. Πότε δεν έσκυψαν το κεφάλι και ποτέ δεν... σκέφτηκαν να τα παρατήσουν.
Έπαιρναν μία βαθιά ανάσα και συνέχιζαν ξανά τον αγώνα της επιβίωσης. Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι των ημερών μας μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως οι αφανείς ήρωες των ελληνικών νοικοκυριών. Και αυτό διότι αρκετοί από αυτούς,αν όχι όλοι, βοηθούν οικονομικά τα παιδιά τους που είτε είναι άνεργα που είτε δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα μιας και τα έξοδα ολοένα αυξάνονται με τα έσοδα συνεχώς να μειώνονται.

Για αρκετούς από αυτούς τους ηλικιωμένους ανθρώπους, έρχεται η στιγμή που λένε "Θα πάω να μείνω στο γηροκομείο παρέα με τα άλλα γερόντια." Αυτό συμβαίνει ή επειδή δεν έχουν κάποιον στον κόσμο για να τους προσέχει ή επειδή έχουν και δεν τους προσέχει. Όπως και να' χει όμως καταλήγουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα δίνοντας το μισθό της σύνταξης τους με αντάλλαγμα ένα κρεβάτι και ένα πιάτο φαγητό. Η καθημερινότητα μέσα στο γηροκομείο αποκτά μία νότα λύπης για το πως καταλήγει ένας άνθρωπος που κάποτε ίσως να τα είχε και όλα.

Στο Ηράκλειο οι περιπτώσεις τέτοιων ανθρώπων είναι πάρα πολλές. Οι οίκοι ευγηρίας είναι γεμάτοι από παππούδες και γιαγιάδες που για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους μετακομίζουν εκεί.

Στην Ελλάδα όμως του 2013 κάποιος μπορεί να δει και να ζήσει τα πάντα, ακόμα και ηλικιωμένους να επιστρέφουν πίσω στο σπίτι τους μετά από ένα μεγάλο διάστημα παραμονής στο γηροκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηρακλείου, οι περιπτώσεις ανθρώπων που επιστρέφουν στο σπίτι τους ολοένα και αυξάνονται.

Αυτό συμβαίνει όπως εξηγεί και ο διευθυντής φιλανθρωπικού ιδρύματος κύριος Μονιάκης, επειδή τα παιδιά των τροφίμων μετανιώνουν για την απόφαση που είχαν πάρει να αφήσουν τους γονείς τους εκεί. Τι τους οδηγεί σε αυτό; Βλέποντας τα χρέη να αυξάνονται και τα έσοδα τους να είναι ελάχιστα ή και μηδενικά λόγω ανεργίας και αναδουλειάς, επιλέγουν να πάρουν πίσω στο σπίτι τη μαμά ή τον μπαμπά ώστε τα χρήματα από τη σύνταξη που δίνουν στο ίδρυμα, να τα δίνουν σε εκείνους προκειμένου να πάρουν μία οικονομική ανάσα δηλώνει στο prismanews.gr ο κ. Μονιάκης.

Ο διευθυντής συνεχίζει και λέει πως αυτό συμβαίνει περισσότερο με τις γυναίκες τρόφιμους γιατί πολλά από τα παιδιά που έχουν γονείς σε γηροκομεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν τα πηγαίνουν καλά με τους πατεράδες. Τον τελευταίο καιρό οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν γυρίσει στο σπίτι τους λόγω οικονομικής κρίσης των τέκνων είναι αρκετές και αναμένεται να είναι περισσότερες καταλήγει ο διευθυντής. Από το ίδρυμα που διευθύνει ο κ. Μονιάκης έχουν φύγει 4 γυναίκες τρόφιμοι επειδή τα παιδιά τους τις πήραν πίσω στο σπίτι για τους βοηθάει οικονομικά, κάτι στο οποίο πολλές φορές συμφωνούν και οι ίδιοι οι τρόφιμοι καθώς βλέπουν τα παιδιά τους να ζουν στην ανέχεια και την φτώχεια. prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση