GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση Β. Οικονόμου: Η εξέλιξη του έργου αποχέτευσης Κορωπίου και Παιανίας

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θέμα: Η εξέλιξη του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Κ...


Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Η εξέλιξη του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Κορωπίου και της Παιανίας.
Κύριε Υπουργέ,

Το έργο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων για το Κορωπί και την Παιανία περιλαμβάνει την συλλογή και μεταφορά των λυμάτων από το Κορωπί και την Παιανία στο βιολογικό καθαρισμό που θα κατασκευαστεί πλησίον του αεροδρομίου Αθηνών. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013 το Νοέμβριο του 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το σχεδιασμό τον Ιούνιο του 2015.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιο στάδιο εξέλιξης βρίσκεται το έργο; Είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων;

2. Έχουν υπάρξει μη αναμενόμενα προβλήματα και καθυστερήσεις και αν ναι ποια είναι αυτά και πώς επηρεάζουν την όλη εξέλιξη του έργου;

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

4 σχόλια

  1. Αυτά που έγιναν στην Ιερισσό και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αποδεικνύουν ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της. Τα επεισόδια είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο, οι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με τα χαράτσια, τους φόρους, τα όσα βιώνουν από τους κομματικούς μηχανισμούς που υφάρπαξαν τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών με ψεύτικες υποσχέσεις για αλλαγή του μνημονίου. Δεν αντέχει ο Έλληνες να βλέπει από τη μια τη πτώχευση της πατρίδας του και της Κύπρου, κι από την άλλη τα ίδια και τα ίδια κομματικά όργανα ( που τον εξαθλίωσαν ) να είναι "μέσα στα πράγματα" ( στη κουτάλα ) και να συνεχίζουν να πληρώνονται αδρά, να απειλούν με βάση αντισυνταγματικούς νόμους και όλα όσα βιώνουν τα 3 αυτά χρόνια του μνημονίου. Δεν αντέχουν οι άνεργοι και εξαθλιωμένοι Έλληνες και οι νέοι χωρίς μέλλον, τους κομματικούς σωλήνες νεποτισμού και άθλιας κομματοκρατίας, στα Πανεπιστήμια και στους ΄χώρους εργασίας. Δεν αντέχουν να βλέπουν την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, τους οργανισμούς που πιστέψαμε ότι θα ήταν ανεξάρτητοι και θα προστάτευαν τα συμφέροντα φοιτητών και εργαζομένων, αλλά αποδείχθηκαν προθάλαμος για τη τακτοποίηση ορισμένων στελεχών τους στο Δημόσιο και σε κρατικούς μηχανισμούς, αναξιοκρατικά ! Όλοι, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, μαυρίζουμε τα κομματικά παραμάγαζα στις εκλογές. Δεν χρειάζεται βία, αλλά γερό μαύρισμα στις εκλογές. Αυτό αρκεί για να διαλυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η F.I.F.A είναι προάγγελος της μελλοντικής παγκόσμιας κυβέρνησης..

    Ο Ζακ Αταλί είναι πάνω απ’ όλα ο παλιός «ειδικός σύμβουλος» του Φρανσουά Μιτεράν.

    Ανάμεσα στις ποικίλες δραστηριότητές του, μας έχει προσφέρει μια βιογραφία του Καρλ Μαρξ και περίπου σαράντα βιβλία, το τελευταίο από τα οποία, «Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος», μας δίνει την αφορμή για μια φουτουριστική συζήτηση που βάζει ψηλά τον πήχη.

    -Τι σημασία θα έχει αποκτήσει το ποδόσφαιρο έως το 2050;

    -Πιστεύω πως οτιδήποτε μπορεί να εγγραφεί, θα είναι εντελώς δωρεάν, η μουσική, το σινεμά, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει άλλωστε.

    Αντιθέτως, αυτό που είναι σπάνιο, είναι από τη φύση του ο χρόνος, άρα τεράστια αξία θα αποκτήσουν τα πράγματα που γίνονται σε απευθείας μετάδοση: οι συναυλίες, το θέατρο, και φυσικά το ποδόσφαιρο.

    Η εμπορική αξία του ποδοσφαίρου θα αυξηθεί επίσης πολύ. Και υπάρχει άλλη μια σημαντική διάσταση: σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο μοναχικοί, το ποδόσφαιρο θα είναι αντικείμενο συζήτησης κοινό σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, θα δημιουργεί μια πλασματική ισότητα - η άποψη ενός ταξιτζή μετράει όσο και η άποψη των πελατών του. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια πλαστή αίσθηση δημοκρατίας.

    -Το ποδόσφαιρο θα είναι το κατ’ εξοχήν παγκόσμιο άθλημα εν έτει 2050, παρόλο που δεν είναι αμερικάνικο;

    -Το ότι δεν είναι αμερικάνικο δεν έχει καμία σημασία. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η λογική των δυτικών κοινωνιών: ο ανταγωνισμός, ο διαγωνισμός, αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

    Το ποδόσφαιρο ενσαρκώνει την ψευδαίσθηση της κοινωνικής ανόδου, ένα είδος ουτοπίας.

    Εκπροσωπεί, λοιπόν, την τέλεια μεταφορά της δημοκρατίας της αγοράς.

    Αλλά πάνω απ’ όλα, το ποδόσφαιρο είναι αγγελιαφόρος του τι θα συμβεί εκτός του ποδοσφαίρου, δηλαδή της αποκλειστικής κυριαρχίας της παγκοσμιοποίησης, και πιο συγκεκριμένα, πιστεύω πως η FIFA είναι αυτή η μεταφορά που προαναγγέλλει αυτή την αυτοανακηρυγμένη, αποκλειστική παγκόσμια κυριαρχία.

    -Δηλαδή;

    -Σε καμία άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα η παγκοσμιοποίηση δεν είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο.

    Ακόμα και ο πιο μικρός ποδοσφαιρικός σύλλογος υπάγεται σε μια προκαθορισμένη εξουσία που εδρεύει στην Ελβετία και ονομάζεται FIFA.

    Είναι βέβαια ένα παράξενο είδος παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς δεν είναι αμερικανική, αλλά δεν παύει να εξουσιάζει και να αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, είναι μια αυτοανακηρυγμένη διακυβέρνηση- μια μικρή ομάδα ανθρώπων που λέν:«εμείς είμαστε το ποδόσφαιρο», μια τοποθεσία στην Ελβετία, κανένας έλεγχος στη χρήση των πόρων, με εκλογές λιγότερο ή περισσότερο τίμιες, γενικά ενός τρόπου λειτουργίας που προμηνύει την εξέλιξη της μελλοντικής παγκόσμιας διακυβέρνησης, προτού αυτή γίνει μια παγκόσμια δημοκρατία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η F.I.F.A είναι προάγγελος της μελλοντικής παγκόσμιας κυβέρνησης..

    -Ή μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας.

    Η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική της ήδη υπάρχουσας παγκοσμιοποίησης, την οποία αποκαλώ «υπερ-αυτοκρατορία της αγοράς».
    Πρόκειται για έναν τεράστιο μηχανισμό για ξέπλυμα χρήματος, για την διασταύρωση της εγκληματικής οικονομίας με την νόμιμη οικονομία.

    Πολλές δεξαμενές σκέψης στην Αμερική σήμερα μελετούν τη F.I.F.A ως το πρότυπο διακυβέρνησης των επαγγελμάτων από επαγγελματικές οργανώσεις:η παγκόσμια διακυβέρνηση θα είναι σωματειακή.

    Για να το πω πιο απλά, τα επαγγέλματα θα είναι αυτά που θα μπορούν να αυτό-οργανωθούν, οι τράπεζες θα ορίζουν τους δικούς οτυς κανόνες, οι γιατροί το ίδιο, κλπ. ...Επιστρέφουμε στον συντεχνιασμό του Μεσαίωνα κατά κάποιο τρόπο....Είναι το τέλος των Κρατών, τα οποία θα αντικατασταθούν από παγκόσμια σωματεία, που με τη σειρά τους θα συγχωνευθούν μια μέρα, ή θα αντικατασταθούν και αυτά από μια παγκόσμια κυβέρνηση.

    Αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον μισός αιώνας για να γίνει αυτό, πρώτα θα υπάρξει ένας μεγάλος πόλεμος…

    -Και στην κοινωνία που περιγράφετε στο βιβλίο σας, ποιοι θα είναι αυτοί που θα παθιάζονται με το ποδόσφαιρο;

    -Η ανθρωπότητα θα διαχωρίζεται σε τρεις κατηγορίες.

    Οι αριστοκράτες νομάδες, εκατό εκατομμύρια άτομα που θα μπορούν να δημιουργούν, να διασκεδάζουν, να κυκλοφορούν, να ζουν και να εργάζονται όπου θέλουν.

    Οι μίζεροι νομάδες, τρία ή τέσσερα από τα εννέα δισεκατομμύρια, οι οποίοι θα μετακινούνται ασταμάτητα για να βρουν τροφή.

    Και στη μέση θα είναι οι στάσιμοι, οι οποίοι θα ονειρεύονται την άνοδο και θα φοβούνται την κάθοδο, και θα είναι νομάδες μόνο με λανθάνοντα τρόπο, σε περιπτώσεις κάποιου θεάματος ή υπό τη μορφή του τουρισμού.

    Το ποδόσφαιρο είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα αυτού του λανθάνοντα νομαδισμού. Τόσο μεταφορικά- η κίνηση εντός του γηπέδου, αλλά και από τον ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο στον άλλο- όσο και πραγματικά: μπορεί κανείς να είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα και να μένει στο Μπουένος Άιρες.

    Το ποδόσφαιρο είναι το θέαμα που ονειρεύεται η μεσαία τάξη, η τάξη των τελευταίων μελλοντικών «στάσιμων». Θα είναι λοιπόν σίγουρα η μεγαλύτερη και πιο απαραίτητη ψυχαγωγία σε έναν κόσμο όλο και πιο αγχωτικό, απαιτητικό, αβέβαιο, σαν μια ουτοπία που έγινε πραγματικότητα και που κάνει αυτό τον κόσμο πιο υποφερτό.

    Υπό αυτή την έννοια, θα είναι μέρος της γενικής διαδικασίας της παγκόσμιας κυριαρχίας της ψυχαγωγίας, η οποία θα αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η F.I.F.A είναι προάγγελος της μελλοντικής παγκόσμιας κυβέρνησης..

    Οι μέθοδοι ντοπαρίσματος που χρησιμοποιεί η αφρόκρεμα των αθλητών είναι αυτή τη στιγμή αντικείμενο μελέτης του αμερικανικού στρατού.

    Την ίδια στιγμή, ο αμερικανικός στρατός θα έχει τελειοποιήσει τον «εικονικό πολεμιστή στεριάς» το 2010/2012:Εξωσκελετός που δεκαπλασιάζει τη μυϊκή δύναμη και αντοχή, εμφυτεύματα στην σπονδυλική στήλη, μικροτσίπ ενσωματωμένα στα όργανα για να ρυθμίζουν το μεταβολισμό τους, εξαναγκασμένη τεχνητή παρασκευή της ερυθροποιητίνης ή άλλων πρωτεϊνών- σας παραπέμπω, κοινώς, στο Babylon Babies (μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 1999 από τις εκδόσεις Γκαλιμάρ). Για ακόμα μια φορά, ο αθλητισμός και ο πόλεμος κάνουν έρωτα, η συνουσία τους είναι αυτή που θα δημιουργήσει τον 21ο αιώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση