GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Γκέτο” αθιγγάνων σπέρνει τον τρόμο σε πεδινό οικισμό της Ξάνθης

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται πλέον στην Εισαγγελία ζητώντας να λυθούν τα προβλήματα. Ομάδα αθιγγάνων έχει εγκατασταθ...

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται πλέον στην Εισαγγελία ζητώντας να λυθούν τα προβλήματα. Ομάδα αθιγγάνων έχει εγκατασταθεί στην περιοχή και δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους...

Τον τρόμο και τον φόβο έχει σπείρει στους κατοίκους του πεδινού οικισμού Σελίνου μια ομάδα 300 περίπου αθιγγάνων που έχει εγκατασταθεί παραπλεύρως του χωριού, αναπτύσσοντας ωστόσο παραβατική δράση ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά ξυλοδαρμών, απειλών και εκβιασμού των κατοίκων.

Πρόσφατα, όπως είχε αναφερθεί και σε σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiToday.com, πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δύο αθιγγάνους στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον κ. Ντίνο Γλερίδη, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μιλώντας για το περιστατικό ξυλοδαρμού του ανέφερε χαρακτηριστικά πως από θαύμα είναι ζωντανός, εξηγώντας πως δύο αθίγγανοι τον ξυλοκόπησαν ανελέητα με τον έναν να τον κρατάει και τον άλλον να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και στο σώμα. «Η περιοχή μας είναι μια φιλήσυχη περιοχή και οι κάτοικοι του χωριού είναι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Εδώ και έναν χρόνο όμως περπατάμε με σκυμμένα τα κεφάλια και φοβισμένοι, ενώ το μόνο που μας έχει μείνει είναι να κλειστούμε στα σπίτια μας» σημειώνει ο ίδιος, αναφέροντας πως η δράση της συγκεκριμένης ομάδας αθιγγάνων απασχολεί ιδιαιτέρως τους κατοίκους της περιοχής που αναζητούν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, χωρίς ωστόσο να βλέπουν την αντίστοιχη κινητοποίηση και ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή.

«Σήμερα μια αντιπροσωπεία των κατοίκων επισκέφτηκε την Εισαγγελέα ακριβώς για αυτό το θέμα. Εμείς δεν θέλουμε φασαρίες» τονίζει ο κος Γλερίδης, εξηγώντας πως στη δική του περίπτωση και ενώ ο ίδιος κατευθυνόταν προς το αγρόκτημά του δύο αθίγγανοι είχαν σταματήσει στη μέση του δρόμου κλείνοντας τον δρόμο. Όταν μάλιστα ο ίδιος ζήτησε από τους δύο αθιγγάνους να του πουν για ποιόν λόγο έχουν κλείσει τον δρόμο αυτοί αντέδρασαν με αδικαιολόγητη, κατά τον ίδιο, βία χτυπώντας τον και τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη μέση του δρόμου.

«Ευχόμουν να είμαι έστω εγώ το τελευταίο θύμα, αλλά δυστυχώς 24ώρες δεν περάσανε και δημιουργήθηκαν και άλλα προβλήματα. Σου λέει δείραμε έναν και δεν αντέδρασε κανείς οπότε μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε» προσθέτει ο ίδιος.

Οι αθίγγανοι σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής προέρχονται από την περιοχή της Καρδίτσας, ενώ εδώ και έναν χρόνο έχουν δημιουργήσει έναν παράνομο καταυλισμό παραπλεύρως του χωριού. «Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί η κλοπές καλωδίων στην περιοχή. Όλοι οι αγρότες είμαστε ανάστατοι. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Ομάδες περιφρούρησης των περιουσιών μας;» επισημαίνει ο κος Γλερίδης, συμπληρώνοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι ρυπαίνουν την περιοχή. Δεν υπάρχει νόμιμη τροφοδότηση του οικισμού τους με ρεύμα και νερό, οπότε δεν ξέρουμε αν κλέβουν και ρεύμα και νερό. Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές απλά θέλουμε φιλήσυχους ανθρώπους που να μην δημιουργούν προβλήματα».

Με την αγανάκτηση να περισσεύει οι κάτοικοι στρέφονται πλέον στη δικαιοσύνη, ελπίζοντας να υπάρχει παρέμβαση από πλευράς της, ενώ ενημερωμένη για τα περιστατικά είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

ThrakiToday

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση