GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καινοτόμος επέμβαση μεταμόσχευσης οστών στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Μία πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης άνω γνάθου με μεταμόσχευση οστών που προήλθαν από τον ίδιο τον ασθενή πραγματοποιήθ...

Μία πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης άνω γνάθου με μεταμόσχευση οστών που προήλθαν από τον ίδιο τον ασθενή πραγματοποιήθηκε αρχές Απριλίου στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Η επέμβαση έγινε σε 50χρονη ασθενή η οποία είχε υποστεί προ πενταετίας ολική απώλεια οστών του μέσου προσώπου έπειτα από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα. Λόγω της έλλειψης οστών, η ασθενής είχε αδυναμία μάσησης και φυσιολογικής σίτισης, ενώ παρουσίαζε και έντονη αισθητική δυσμορφία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης επέμβασης που πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή του Τμήματος Πλαστικής Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου κ. Ιω. Μπίτζο, μεταφέρθηκε στο πρόσωπο μεγάλο τμήμα περονιαίου οστού από την κνήμη μαζί με τα τροφοφόρα αγγεία του και με τμήμα του τοπικού μυός και εφαρμόσθηκε μικροχειρουργική σύνδεση αγγείων για να παραμείνει βιώσιμο το μεταμοσχευμένο οστό. Εγινε εκτεταμένη αποκατάσταση των οστών όλης της άνω γνάθου, του ζυγωματικού και της κοιλότητας του στόματος.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με την καθήλωση του οστού στη νέα του θέση από τον Επιμελητή του Τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του νοσοκομείου κ. Γεώργιο Δατσέρη. Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς εξελίχθηκε ομαλά και όλοι οι ιστοί παραμένουν βιώσιμοι. Θα ακολουθήσει επέμβαση τοποθέτησης στη νέα άνω γνάθο του ασθενούς οδοντικών εμφυτευμάτων.

kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση