GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωσταλέξι... εξ αποστάσεως: Όλη η αλήθεια για την ιστορία του Ρεθύμνου

Μία εισαγγελική παραγγελία για έναν ψυχικά διαταραγμένο ηλικιωμένο άνδρα, πατέρα δύο γυναικών 38 και 40 ετών, έφερε στο φως μία οικογεν...

Μία εισαγγελική παραγγελία για έναν ψυχικά διαταραγμένο ηλικιωμένο άνδρα, πατέρα δύο γυναικών 38 και 40 ετών, έφερε στο φως μία οικογενειακή τραγωδία αλλά πάντως όχι και ένα Κωσταλέξι!
Το περιστατικό ξεκίνησε στην πόλη του Ρεθύμνου χθες το απόγευμα όταν στα χέρια των διωκτικών αρχών έφτασε μία εισαγγελική παραγγελία για τη μεταφορά ενός ψυχικά ασθενούς στο νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και εγκλεισμό, σε περίπτωση που απαιτείτο.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί 3 αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι του 70χρονου άνδρα και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο γιατρό, με εντολή εισαγγελέα. Ο ηλικιωμένος ακολούθησε τους 3 αστυνομικούς, αλλά από το σημείο αυτό ξεκινά να ξετυλίγεται και το κουβάρι μιας θλιβερής οικογενειακής ιστορίας.

Να επισημάνουμε ωστόσο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μεταφοράς ατόμων με ψυχιατρικό πρόβλημα δε γίνεται λόγος για σύλληψη του ατόμου αλλά η αστυνομία επί της ουσίας μεταφέρει τον ασθενή στους γιατρούς, και περιμένει μέχρι να πάρει όσες υπογραφές απαιτούνται για τον εγκλεισμό του ατόμου σε κλινική. Ο εγκλεισμός ωστόσο πια διαρκεί όχι περισσότερο από 1 μήνα μέχρι 45 ημέρες και γίνεται μόνο με εισαγγελική εντολή. Όσο για την εισαγγελική εντολή αξίζει να σημειώσουμε ότι δίνεται μόνο κατόπιν αιτήματος συγγενών πρώτου βαθμού του ψυχικά ασθενούς. Αν δεν υπάρχουν συγγενείς, τότε δίνεται μόνο με το σχηματισμό δικογραφίας από την αστυνομία και τη λήψη καταθέσεων από γείτονες και γνωρίζοντες την κατάσταση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν την εισαγγελική παραγγελία ζήτησαν οι δύο κόρες του 70χρονου, οι οποίες ζούσαν μαζί του αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν φύγει από κοντά του και ζούσαν στην πόλη του Ηρακλείου στην οδό Ανθέων. Οι δύο γυναίκες γνώριζαν καλά τη διαταραγμένη ψυχική υγεία του πατέρα τους καθώς και το νόμο που λέει ότι χωρίς εισαγγελική παραγγελία κανείς δεν μπορεί να κρατηθεί σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι ζήτησαν την παρέμβαση ενώ οι ίδιες βρισκόταν σε απόσταση από αυτόν. Την ίδια στιγμή διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες που ήθελαν τις δύο γυναίκες να είναι δεμένες και κλειδωμένες μέσα στο πατρικό σπίτι, κακοποιημένες και μακριά από τα μάτια του κόσμου. Αυτό έδωσε το έναυσμα στην Ελληνική Αστυνομία για περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αμέσως ασχολήθηκε με την υπόθεση ο ψυχολόγος του Σώματος ενώ ξεκίνησε και μία διαδικασία έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι ισχυρισμοί και τα σενάρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα κορίτσια ζούσαν με τον πατέρα τους, ήταν υπό την πατρική κηδεμονία αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόταν κακοποίηση ή ήταν δεμένες και μακριά από τα βλέμματα του κόσμου και το φως του ήλιου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχουν καταθέσεις από αξιόπιστους και σοβαρούς μάρτυρες που αναφέρουν τις κοινωνικές επαφές των δύο γυναικών στην πόλη του Ρεθύμνου, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν τι έκαναν στο 24ωρο τους και σε καμία περίπτωση δεν αναδεικνύεται μέσα από όλα αυτά, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι οι δύο γυναίκες ήταν απομονωμένες.

Αντιθέτως οι μαρτυρίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι ενδεχομένως και η μία από αυτές να επεδίωκε την απομόνωση. Παράλληλα το γεγονός ότι την τελευταία 3ετία η μία από τις δύο γυναίκες αντιμετώπιζε σοβαρή ανίατη ασθένεια, την είχε αναγκάσει να βρίσκεται στο Ηράκλειο πολύ συχνά, δε συνάδει με απομόνωση και ... Κωσταλέξι εξ αποστάσεως! prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση