GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραδιενεργό νερό διέρρευσε στο έδαφος της Φουκουσίμα

Η εταιρεία Tokyo Electric Power που διαχειρίζεται τον πληγέντα από σεισμό και τσουνάμι πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανέφερε σήμερα μ...

Η εταιρεία Tokyo Electric Power που διαχειρίζεται τον πληγέντα από σεισμό και τσουνάμι πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανέφερε σήμερα μια νέα διαρροή πολύ ραδιενεργού ύδατος...
αυτή τη φορά στη διάρκεια των επιχειρήσεων άντλησης που έχουν στόχο να αδειάσει μια ελαττωματική υπόγεια δεξαμενή, από την οποία διαρρέει μολυσμένο νερό.

Περίπου 22 λίτρα διέρρευσαν στο έδαφος, εξηγεί η Tepco σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία, η οποία προσπαθεί τώρα να περισυλλέξει το μολυσμένο νερό που διέρρευσε, είχε αναγνωρίσει χθες Τετάρτη τη σοβαρότητα των διαρροών μολυσμένου ύδατος που διαπιστώθηκαν τελευταία και είχε υποσχεθεί να δράσει το συντομότερο για να αδειάσει τις ελαττωματικές δεξαμενές.

Στη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων μεταφοράς του νερού από τη μη στεγανή δεξαμενή αρ. 3 στη δεξαμενή αρ. 6, η οποία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής προβλήματα, παρουσιάσθηκε η διαρροή σε μια σύνδεση.

Η αντλία σταμάτησε να λειτουργεί, ωστόσο πάνω από 20 λίτρα νερού είχαν ήδη απλωθεί πάνω στο έδαφος και κάτω απ' αυτό, σε μια επιφάνεια 2 μέτρων επί 3 μέτρα.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί τρεις διαρροές σε ισάριθμες υπόγειες δεξαμενές, από τις επτά που υπάρχουν. Το ραδιενεργό νερό προέρχεται από την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων.

epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση