GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, παρουσία τ...

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, παρουσία του... υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιου Σκορδά.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κυρία Σακελλαρίδη τόνισε ότι «έχουμε ένα κοινό όραμα», και πρόσθεσε «πέρα από αυτό, βρήκαμε μεγάλη κατανόηση. Μείναμε έκπληκτοι από τις γνώσεις του Πρωθυπουργού για την πραγματική Οικονομία σε όλους τους κλάδους».

Θα ανακοινωθεί τώρα από το υπουργείο το πρόγραμμα της εξωστρέφειας, που θα τονώσει τη ρευστότητα. Το ΕΤΕΑΝ επίσης- γιατί είναι ο μεγάλος μας καημός, όπως γνωρίζετε. Και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που επίσης, μέχρι το τέλος του μηνός, ή στις αρχές του άλλου θα βοηθήσει, ώστε οι μικρομεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Φεύγουμε με μεγάλη αισιοδοξία, η οποία δεν βασίζεται σε λόγια, αλλά αποδεικνύεται πραγματικά τώρα η σύμπραξη της πολιτείας, όπως λέγαμε, και του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ Χατζηδάκης δήλωσε ότι «Σε συνεργασία με τους εξαγωγείς, είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα ένα πρόγραμμα για την απλούστευση των διαδικασιών των εξαγωγών και τη μείωση του κόστους και του χρόνου. 25 βήματα τα οποία – όπως σημείωσα – είναι σε εξέλιξη».

Παράλληλα, όπως τόνισε ότι «αλλάζουμε το μοντέλο της οργάνωσης του κράτους σε σχέση με τις εξαγωγές, ιδρύοντας, σε συνεργασία με Ολλανδούς ειδικούς που δουλεύουν στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο, τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας».

«Και εκτός από αυτά, από το ΕΣΠΑ θα «βγει στον αέρα» μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, το πρόγραμμα για την Εξωστρέφεια, που θα είναι σημαντικό για τη ρευστότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Επίσης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μας διαβεβαίωσε και μάλιστα πρόσφατα ότι προχωρεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην υιοθέτηση ενός προγράμματος για τη διευκόλυνση των εξαγωγών και των εισαγωγών, με κάλυψη των εγγυητικών επιστολών των δικών μας τραπεζών, που – όπως ξέρετε – έχουν πρόβλημα. Αυτό θα είναι μία σημαντική ένεση ρευστότητας για τις εξαγωγές. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης των εξαγωγών. Είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια, όχι μόνο για το ισοζύγιο, αλλά και για την Πραγματική Οικονομία, για τις θέσεις εργασίας», κατέληξε. ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση