GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ολομέτωπη σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ «πρόβα» εκλογικής αντιπαράθεσης

Κλιμακώνουν τη μεταξύ τους σύγκρουση Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ , καθώς από διαφορετικές αφετηρίες εκτιμούν ότι η στρατηγικής της μετω...

Κλιμακώνουν τη μεταξύ τους σύγκρουση Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από διαφορετικές αφετηρίες εκτιμούν ότι η στρατηγικής της μετωπικής αντιπαράθεσης αποτρέπει την εσωκομματική τους αποσυσπείρωση και δημιουργεί ευνοϊκές εκλογικές συνθήκες. 
Υπό τη βαριά σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο και μέσα σε κλίμα διάχυτης ανησυχίας για το μέλλον της ευρωζώνης, τα επιτελεία των δύο κομμάτων επιχειρούν να διαμορφώσουν την τακτική της επόμενης ημέρας.
Η Νέα Δημοκρατία «ποντάρει» στη διχογνωμία που επικρατεί στην Κουμουνδούρου σχετικά με το ευρώ, και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του στον ευρωσκεπτικισμό που ήδη καταγράφεται στο εκλογικό σώμα και εκτιμά ότι θα κλιμακωθεί συν τω χρόνω.
Πέραν των καθημερινών, πλέον, αντιπαραθέσεων σε επίπεδο ανακοινώσεων και non paper, στην κυβερνητική παράταξη επιχειρούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό τα "φάουλ" που θεωρούν ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την δραματική εβδομάδα μεταξύ του πρώτου «όχι» και της τελικής συμφωνίας για την Κύπρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και αρχικώς απορρίφθηκε μετ’ επαίνων το αίτημα του κ. Τσίπρα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κυπριακή κρίση, σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, σε συνεννόηση με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους εμφανίζεται πρόθυμος για τη διεξαγωγή της, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και αφού ολοκληρωθούν οι επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Ταυτόχρονα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο προσπαθούν  να αξιολογήσουν κατά πόσο ευσταθούν οι πληροφορίες περί εκπόνησης εναλλακτικού σχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προβλέπει σειρά κινήσεων που θα πρέπει να ακολουθήσουν τυχόν μη εκούσιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ (σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης).
Έμπειρα κομματικά στελέχη της Ν.Δ καταγράφουν και τις εξελίξεις στο ΚΚΕ, μη αποκλείοντας, οι κριτικές φωνές που εσχάτως ακούγονται για την πολιτική του Περισσού να ευνοήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρακολουθούν και τον δίαυλο επικοινωνίας που έχει ανοίξει μεταξύ του κ. Τσίπρα και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Χθες, για μία ακόμη φορά, διοχετεύτηκε από τη Συγγρού non paper, στο οποίο είχαν σταχυολογηθεί δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΜΕ υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, αλλά και τοποθετήσεις άλλων στελεχών όπως ο κ. Γ. Μηλιός, ο οποίος  προειδοποίησε «τους συντρόφους του ότι η πρότασή τους για έξοδο από το ευρώ θα σήμαινε πολλαπλάσια δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους».
Σκληρή κόντρα, εξάλλου, σημειώθηκε χθες και με αφορμή τη νέα παρέμβαση τουκ. Τσίπρα, στην οποία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι οι επενδυτές δεν θα έρθουν να επενδύσουν σε μία οικονομία που καταρρέει, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι τα χρηματοδοτικά κενά στους τραπεζικούς ισολογισμούς, σε συνδυασμό με τα 2,7 δις δημοσιονομικού ελλείμματος που προκαλούν τα μέτρα λιτότητας, ενέχουν τον μεγάλο κίνδυνο η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα να μην είναι μία ανοιξιάτικη βόλτα, αλλά να εγκυμονεί κινδύνους για νέους εκβιασμούς.
«Η κυβέρνηση οδηγεί σταθερά τη χώρα μακριά από τα επικίνδυνα βράχια του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ» απαντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι έχει γνωστή αδυναμία στην κινδυνολογία.     

Νίκος Τριαντάφυλλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση