GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λένε ότι πήραν οι φοιτητικές παρατάξεις. Ακόμη μεγαλύτερη φέτος η αποχή...

Μικρότερη ήταν η συμμετοχή στις φετινές φοιτητικές εκλογές, σε σχέση με πέρυσι. Στις κάλπες προσήλθαν για να ψηφίσουν λίγο περισσότεροι ...

Μικρότερη ήταν η συμμετοχή στις φετινές φοιτητικές εκλογές, σε σχέση με πέρυσι.
Στις κάλπες προσήλθαν για να ψηφίσουν λίγο περισσότεροι από 100.000 φοιτητές ενώ πέρυσι ψήφισαν περίπου 130.000 σπουδαστές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ποσοστό της τάξης του περίπου 50% των ενεργών φοιτητών.
Όπως έχει γίνει πλέον... συνήθειο, οι φοιτητικές παρατάξεις δεν εξέδωσαν ούτε εφέτος κοινά αποτελέσματα.
Ως δεδομένο είναι η πρωτιά της ΔΑΠ και φέτος, για 27η χρονιά μάλιστα. Η ΠΑΣΠ αν και σε πολλές σχολές διασπάστηκε και υπέστη πτώση των ποσοστών της, διατήρησε όμως μια εκλογική παρουσία αντίστοιχη των προηγούμενων ετών στα λεγόμενα προπύργιά της, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
Τα αριστερά ψηφοδέλτια είχαν μικρή άνοδο των ποσοστών τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απέσπασε το 42% των ψήφων (41,8% πέρυσι), ενώ ακολουθούν η ΠΑΣΠ με 15% (από 25%), η Πανσπουδαστική με 14,5% (12%)), τα ΕΑΑΚ με 9,5% (8,75%) και ΑΡΕΝ, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με 5,5% όσο είχε αποσπάσει και στις περυσινές εκλογές.
Διαφορετική είναι η εικόνα της ΠΑΣΠ που δίνει στη ΔΑΠ την πρώτη θέση αλλά με 31% (36% πέρυσι), 20% στην δική της παράταξη (από 23%), 13% στα ΕΑΑΚ (12%) και 8% στην ΑΡΕΝ (8% πέρυσι).
Ακόμη μικρότερο ποσοστό δίνει στην ΔΑΠ (29,16% από 28,6%) η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ ανεβάζει την ίδια στην δεύτερη θέση με 20,07% (17,84% πέρυσι) αφήνοντας στην τρίτη την ΠΑΣΠ με 11,78% από 15,01%. Ακολουθούν τα ΕΑΑΚ με 12,1% και η ΑΡΕΝ με 7,91%.
Τα αποτελέσματα αυτά δόθηκαν με καταμετρημένες τις ψήφους 94 από τους 2002 συλλόγους.
Την παρθενική τους εμφάνιση στις εκλογές των φοιτητών έκαναν και παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ χωρίς όμως να είναι δυνατή η καταγραφή του ποσοστού καθώς το κόμμα στήριξε ανεξάρτητα σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση