GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο που αφορά τις συμβάσεις ναυτικών

Τις δύο τροπολογίες που αφορούσαν τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» για τη θαλάσσια συγκοινωνία σε περίπτωση άρσης των κανονικών δρομολ...

Τις δύο τροπολογίες που αφορούσαν τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» για τη θαλάσσια συγκοινωνία σε περίπτωση άρσης των κανονικών δρομολογίων, απέρριψε ο υπουργός...
Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης στο πολυνομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις»

Πρόκειται για τις τροπολογίες που κατέθεσαν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) και ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ).

Η τροπολογία του κ. Κεφαλογιάννη αφορούσε τις απεργίες της ΠΝΟ και προέβλεπε δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» μετά από 48 ώρες απεργίας, με υπουργική απόφαση και χωρίς αναγραφή στο ΦΕΚ, ενώ η αντίστοιχη του κ. Κεγκέρογλου, επέτρεπε τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» για «λόγους δημοσίου συμφέροντος, δημόσιας υγείας και κινδύνου για τη ζωή των πολιτών.

Έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου για την υπό προϋποθέσεις υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας των κατωτέρων πληρωμάτων στα ποντοπόρα πλοία και τα σκάφη αναψυχής.

Στο εν λόγω άρθρο επήλθαν βελτιώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ύστερα από έντονη κριτική που ασκήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και παρατηρήσεις που έγιναν από τους κυβερνητικούς εταίρους, λόγω του ότι το άρθρο αυτό έθετε σε αμφισβήτηση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των κατώτερων πληρωμάτων.

Εκτός από το άρθρο 19, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να πραγματοποιηθούν ονομαστικές ψηφοφορίες για άλλες 11 διατάξεις, οι οποίες είναι:

-Η στρατηγική ανάπτυξης του εθνικού λιμενικού συστήματος (άρθρο 39)

-Οι διατάξεις για τα δημοτικά λιμενικά ταμεία στη διαδικασία ανάπτυξης του λιμενικού συστήματος (άρθρο 43)

-Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (άρθρο 44)

-Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων (άρθρο 48)

-Η σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την παροχή πλοηγικών υπηρεσιών, αντί της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Ναυτιλίας (άρθρο 49).

-Η νομική φύση και την αποστολή του Λιμενικού Σώματος (άρθρα 4 και 5)

-Τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο ενεργών ναυτικών (άρθρο 20)

-Ο καθορισμός της οργανικής σύνθεσης των επιβατηγών και επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων (άρθρο 30)

-Η σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την παροχή πλοηγικών υπηρεσιών, αντί της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Ναυτιλίας (άρθρο 49).

-Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (άρθρο 44)

-Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμένων (άρθρο 48)

Ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί και για την τροπολογία που αφορά τη μεταβίβαση σε ελληνικές τράπεζες των στοιχείων των Ελληνικών υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών.

exelixeis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση