GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Αρβανιτόπουλου-Πανεπιστημιακών για τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες

Eπιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, έστειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔ...

Eπιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, έστειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Στάθης Σταθόπουλος, διαμαρτυρόμενος για... τη διακοπή της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά.

Το θέμα, όπως λέει ο πρόεδρος, «είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής (και όχι μόνο) κοινότητας, καθώς η επαπειλούμενη διακοπή θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα και δυσλειτουργίες στο έργο μας».

Η Ομοσπονδία έχει αναφερθεί στο θέμα και στο παρελθόν, αλλά τώρα επανέρχεται με αφορμή ερώτηση στη Βουλή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση για το συγκεκριμένο θέμα. Ο πρόεδρος επικαλείται παλαιότερη απάντηση του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία «το "έργο εντάχθηκε" και μετά "απεντάχθηκε" χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται ποιος φέρει την ευθύνη της απένταξης».

Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι από την απάντηση του υπουργείου δεν προκύπτει τι πρόκειται να γίνει και πότε πρόκειται να λυθεί το θέμα. Τώρα, ζητούν από τον υπουργό να προσδιορίσει δύο θέματα: την ευθύνη για την πράξη, με την οποία απεντάχθηκε το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί, και πότε θα λυθεί το θέμα, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά. agelioforos.gr

1 σχόλιο

  1. Ψυχρολουσία τα αποτελέσματα στις εκλογές των εκπαιδευτικών για την ΟΛΜΕ για τη τρικομματική κυβέρνηση. Εξαφανίζονται εκλογικά οι θυγατρικές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΡ, ενώ ενισχύονται όλες οι αριστερές παρατάξεις, σε ποσοστά και έδρες και οι ανεξάρτητοι. Μόνο η ΔΑΚΕ διατηρείται, με μειωμένες δυνάμεις, επειδή κάποιοι βολεμένοι περιμένουν κρατικές θέσεις !

    Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ποτέ ( γι' αυτό υπάρχουν + 25 σύνεδροι )



    ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 48 ΑΠΟ 89 ΕΛΜΕ (54%)


    ΣΥΝΟΛΟ ΕΔΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ: 247 (222)


    ΣΥΝ.ΕΚ.ΚΙΝ. 83 (52) + 31 ( από το 2011 , πρώτη δύναμη πλέον )

    ΔΑΚΕ : 62 (61) + 1 ( αλλά με ψήφους που λαμβάνει από τους θρησκευόμενους εκπαιδευτικούς και άλλους που δεν ψηφίζουν ΝΔ, αφού δεν υπήρχε άλλο δεξιό ψηφοδέλτιο, αλλά με μείωση ποσοστών στο σύνολο των συνέδρων )

    ΔΕΕ: 37 (31) + 6

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 34 (26) + 8

    ΠΑΣΚ: 25 (51) -26

    ΑΛΛΟΙ: 6 (1) + 5


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση