GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ν. Αφρική: Γρίπη των πτηνών και σε στρουθοκαμήλους

Η γρίπη των πτηνών έπληξε ένα εκτροφείο στρουθοκαμήλων στη Ν. Αφρική, όμως οι Aρχές της χώρας βεβαιώνουν ότι είναι...


Η γρίπη των πτηνών έπληξε ένα εκτροφείο στρουθοκαμήλων στη Ν. Αφρική, όμως οι Aρχές της χώρας βεβαιώνουν ότι είναι...
απίθανο να μεταδοθεί η ασθένεια σε ανθρώπους, αν και θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μετά τον εντοπισμό ενός άλλου στελέχους της γρίπης που έχει ήδη σκοτώσει οκτώ ανθρώπους στην Κίνα.

Λόγω της επιδημίας έχουν επιβληθεί περιορισμοί στη μετακίνηση των στρουθοκαμήλων και των προϊόντων τους στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της επαρχίας αυτής, οι εξετάσεις στα δείγματα που ελήφθησαν από το εκτροφείο -μια μονάδα κοντά στο Άουντσχουρν- έδειξαν ότι τα πουλιά ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το στέλεχος «Η7Ν1» της γρίπης των πτηνών.

Οι θάνατοι των οκτώ ανθρώπων στην Κίνα οφείλονται στο στέλεχος «Η7Ν9». Πριν από δύο χρόνια είχε ξεσπάσει και πάλι επιδημία γρίπης των πτηνών στη Νότια Αφρική και οι Αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εξαγωγές προϊόντων στρουθοκάμηλου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και να θανατώσουν 10.000 πουλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση