GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας...

Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡ...

Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι "η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο" και πρόσθεσε ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση".
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί ένα σχέδιο απεμπλοκής από τα Μνημόνια και την κρίση, δεν μπορεί να είναι άλλη από μια κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην στάση της κυβέρνησης στην κρίση της Κύπρου, στην στάση έναντι της τρόικας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης και την συγκρότηση συμμαχιών με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πολιτικό αντίπαλο που "έχει κηρύξει μια ανεπιτυχή εκστρατεία λάσπης, διαβολής και συκοφαντίας εναντίον μας".
Ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για "υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι το πρόγραμμα της υποτιθέμενης διάσωσης της Ελλάδας, δηλαδή το Μνημόνιο, είναι κλινικά νεκρό.
Αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για "δειλία και συστολή" και επανέλαβε την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από το Βερολίνο.

Νέο κάλεσμα στο ΚΚΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , έκανε το πρώτο, μετά από μεγάλο διάστημα, άνοιγμα προς το ΚΚΕ τη στιγμή μάλιστα που στον Περισσό βρίσκεται σε εξέλιξη το 19ο συνέδριο καλώντας σε ενότητα.
Διευρύνοντας το πεδίο των συμμαχιών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται "σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, και σε όλους τους δημοκράτες που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια".
Στην ειδική αναφορά που έκανε στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι "για εμάς, όταν ο λαός μας ζει μια τραγωδία, όταν η χώρα μας είναι όμηρος χρέους, αποικία χρέους, όταν η δημοκρατία στήνεται στον τοίχο των δανειστών, τότε θέση στο μέτωπο της αντίστασης έχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Είμαστε αριστεροί, όχι υπερφίαλοι, ούτε ανόητοι", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει τώρα, που το ΚΚΕ έχει το Συνέδριό του, τη στάση και τη γραμμή της ηγεσίας του απέναντι σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους και τη χώρα, ωστόσο σημείωσε:
"Εύχομαι, το συνέδριο αυτό να συμβάλλει, ώστε να γίνει πραγματικότητα ο καημός των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων της χώρας. Να γίνει πραγματικότητα ο καημός της πλειοψηφίας των κομμουνιστών. Και αυτός ο καημός δεν είναι άλλος από την ενωτική δράση και παρουσία της αριστεράς για την ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου".

Μήνυμα και στο εσωτερικό
Δίνοντας τέλος το εναρκτήριο λάκτισμα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μην οδηγηθεί το κόμμα σε εσωστρέφεια την περίοδο αυτή.
Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να γίνει κατανοητό το εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε γύρω από το πρόγραμμα αυτό, να συσπειρωθεί μια μεγάλη, ισχυρή και αποφασιστική κοινωνική πλειοψηφία.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

3 σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΣΠΑΡΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ.
    ΠΡΕΣ 21/10/2007.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ.
    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ 2004 Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΟ 2004 ΦΕΚ Δ 96 ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΟΥΤΕ ΚΙΧ/ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ Δ96 2004 ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν λίγους μήνες είχαμε εκλογές ρε Αλεξάκι,πρόεδρε 15μελούς,πάλι εκλογές;
    Ληγμένα παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΟΣ .ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Η ΑΥΤΗ ΧΩΡΙΖΕΙΣ .ΑΛΛΑ ΕΤΑΞΕΣ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕΣ ΤΙ ΤΟ ΜΕΠΤΟΝ
    ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ.ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΕ ΓΔΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΦΕΣΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση