GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύσημα σε Γερμανία από ΔΝΤ

Την επιδοκιμασία του προς τη γερμανική δημοσιονομική πολιτική εξέφρασε... ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, επ...

Την επιδοκιμασία του προς τη γερμανική δημοσιονομική πολιτική εξέφρασε... ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικρίνοντας παράλληλα την πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, ο κ. Μπλανσάρ δήλωσε ότι «η γερμανική δημοσιονομική πολιτική είναι σε γενικές γραμμές η κατάλληλη, ενώ οι Αμερικανοί κάνουν υπερβολικά πολλά».

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να κάνει τόσα πολλά σε αυτή τη φάση για τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών της χώρας, αντιθέτως «θα πρέπει να έχει ένα ακριβές σχέδιο για να κάνει περισσότερα στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, η Γερμανία θα πρέπει να ακολουθήσει την πολιτική που έχει εξαγγείλει με στόχο τη σταθεροποίηση, και να αποφύγει να κάνει μεγαλύτερες εξοικονομήσεις από αυτές που έχουν προβλεφθεί.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπλανσάρ, «η Γερμανία δεν κάνει οικονομίες» το 2013», καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, το ομοσπονδιακό έλλειμμα, διορθωμένο, αυξάνεται ελαφρώς φέτος.

Ερωτηθείς αν τα κράτη πρέπει να κάνουν οικονομίες πάση θυσία, απάντησε: «Είναι σημαντικό να βγούμε από την επικίνδυνη ζώνη και γι' αυτό πρέπει να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά. Αλλά ταυτόχρονα αυτό επιβαρύνει βραχυπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη. Γι' αυτό το λόγο, πρέπει να βλέπουμε ακριβώς κάθε χώρα και να αποφασίζουμε αν ο ρυθμός της δημοσιονομικής σταθεροποίησης είναι κατάλληλος για την εκάστοτε χώρα».
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση