GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Μουσείο Βαρνάβα Αττικής το Λύκειο Καλλιμασιάς Χίου...

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα Αττικής πραγματοποίησε η B’ Γενικού Λυκείου...

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα Αττικής πραγματοποίησε η B’ Γενικού Λυκείου Καλλιμασιάς Χίου.
Τα στελέχη των δύο μουσείων αφού ξενάγησαν τους μαθητές και τους...
συνοδούς τους στα δύο μουσεία, τους επιμόρφωσαν σε δύο από τα προγράμματα που πραγματοποιούν.
Στο πρώτο με τίτλο «Βάφω και ζωγραφίζω με τα χρώματα των λουλουδιών» οι επισκέπτες έμαθαν με τρόπο βιωματικό πως οι άνθρωποι από τα προϊστορικά χρόνια αντλούσαν την βαφή για τα ρούχα τους από τα φυτά.
Παρακολούθησαν πως τα λουλούδια και τα φύλλα δίνουν το χρώμα τους στο νερό και πως βάφονται τα νήματα και τα υφάσματα χωρίς συνθετικές ουσίες και τοξικά χημικά.
Δημιούργησαν τα δικά τους έργα σε ύφασμα χρησιμοποιώντας χρώματα από λαχανικά, φρούτα, ροφήματα και μπαχαρικά.
Στο δεύτερο πρόγραμμα των μουσείων με τίτλο «Παραδοσιακά Ζυμαρικά» οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο πώς να παρασκευάζουν τα δικά τους παραδοσιακά ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, κριθαράκι και τις παραδοσιακές γκόγκλιες. Οι μαθητές επίσης ενημερώθηκαν στο πως και γιατί θα πρέπει να διαλέγουμε τα ελληνικά προϊόντα καθώς και τι σημαίνει πρωτογενής αγροτικός τομέας για την χώρα μας και την εθνική οικονομία ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε σαν Έλληνες τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση