GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σερβία: Εγκρίθηκε η συμφωνία για το Κοσσυφοπέδιο

Την Παρασκευή, με συντριπτική πλειοψηφία το σερβικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσ...

Την Παρασκευή, με συντριπτική πλειοψηφία το σερβικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την... εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο.

Όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα υποστήριξαν τη συμφωνία, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει με 174 ψήφους υπέρ και 23 κατά, στην 250 εδρών σερβική εθνοσυνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της σερβικής βουλής, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς απαντώντας στις επικρίσεις ότι η κυβέρνησή του, «πούλησε» το Κοσσυφοπέδιο για να εξασφαλίσει μια ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ, επέμεινε ότι η συμφωνία δεν σημαίνει αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Θα μπορούσαμε να τα είχαμε αγνοήσει όλα, για να γίνουμε η ευρωπαϊκή Βόρεια Κορέα…και τότε τι;» αναρωτήθηκε ο Ντάτσιτς.

Η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο έφθασαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα μετά από περισσότερο από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της ΕΕ.

Η συμφωνία αφορά την αποκατάσταση των λειτουργιών στους τομείς της δικαιοσύνης, του εμπορίου, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών αλλά και το καθεστώς της σερβικής μειονότητας στο Κοσσυφοπέδιο, την πρώην επαρχία της Σερβίας όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανόφωνοι.

Το έδαφος του έγινε πεδίο διαδοχικών πολεμικών εντάσεων που τερματίστηκαν, το 1999, όταν με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ, εκδιώχθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις του Βελιγραδίου, και άνοιξε ο δρόμος για την ανεξαρτησία της περιοχής η οποία επισημοποιήθηκε το 2008.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο

  1. Καταποντίζονται οι θυγατρικές των τριών κομμάτων ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ) στο χώρο της εκπαίδευσης, με τις δύο τελευταίες να συρρικνώνονται και να εξαφανίζονται από το χάρτη, με σαφή την αποδοκιμασία των εκπαιδευτικών. Η ΔΑΚΕ, παρόλο που αυξάνονται οι σύνεδροι, παραμένει στάσιμη, ενώ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωσή της εκλογική. Από πρώτη δύναμη πέφτει στη δεύτερη θέση ( παρόλο που δεν υπάρχουν άλλα δεξιά σχήματα )και η ΠΑΣΚ από δεύτερη πέφτει στη 5η θέση, στα όρια της εξαφάνισης ( τα ίδια χλωμά ποσοστά δίνουν τα γκάλοπ στο ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται 5ο κόμμα, λίγο πάνω από τη ΔΗΜΑΡ που παίζει στο 3% και μοιάζει με νέο ΛΑΟΣ )...

    Τα μέχρι τώρα συντριπτικά αποτελέσματα για την ΟΛΜΕ :

    2011 2013 ( η διαφορά συνέδρων από το 2011 )
    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ: 249 275 + 26



    ΣΥΝΕΚ: 58 91 +33

    ΔΑΚΕ: 66 67 +1

    ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ( ΠΑΜΕ ): 33 40 +7

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠ.:
    30 39 + 9

    ΠΑΣΚ: 60 29 - 31

    ΑΛΛΟΙ: 02 09 +7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση