GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πεπελάσης: «Δεν αποκλείω επιστροφή στη δραχμή»

Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο διαπρεπής οικονο...


Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο διαπρεπής οικονομολόγος και πρώην ...

διοικητής τραπεζών κ. Αδαμάντιος Πεπελάσης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Για το ίδιο ζήτημα θεωρεί πως και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν χειρίσθηκε επαρκώς την υπόθεση ενώ ερωτηθείς για την εγχώρια οικονομική κατάσταση και το ευρωπαϊκό περιβάλλον αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χειρισμών η οποία γίνεται διαρκώς πιο έντονη και δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Δεν αποκλείω ακόμη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά και σοβαρά», είπε ο κ. Πεπελάσης.

Μιλώντας σήμερα Τρίτη στο «BHMA99,5» και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» ο κ. Πεπελάσης εμφανίσθηκε επικριτικός για την εξέλιξη που πήρε η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank τονίζοντας πως δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένη.

«Είναι θλιβερό ότι μια μεγάλη προσπάθεια για τη συνένωση ανακοινώθηκε, χτύπησαν οι καμπάνες και μετά μας είπαν ότι δεν προχωρεί. Αυτό συνιστά ασόβαρες πολιτικές. Δεν ξέρω πού να αναζητήσω τον φταίχτη, αλλά δεν πρέπει να γίνονται σε μια περίοδο που η κοινωνία είναι πολύ εύθικτη και έτοιμη να παρεξηγήσει τα πάντα», δήλωσε στο ραδιόφωνο ο κ. Πεπελάσης.

«Αν δεν ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν, δεν έπρεπε να προχωρήσουν ή να βρουν έναν άλλο τρόπο να πείσουν την τρόικα, διότι η τρόικα δεν είναι πάντοτε εκείνη που υπαγορεύει την πολιτική για την ελληνική οικονομία και υπάρχουν πολλές υποψίες για τα κίνητρά της», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όταν γνωρίσουμε γιατί το έκανε, θα δούμε ότι όλα τα κίνητρα δεν ήταν καθαρά».

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Πεπελάσης εκτίμησε εξάλλου πως είναι απίθανο να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη μέσα στο 2013, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

«Ποιοι δείκτες δείχνουν οριστική και βέβαιη μετακίνηση προς τα εμπρός; Το να μου λέει ο κ. Βενιζέλος π.χ. ότι θα βρω απασχόληση για 700.000 ανέργους, το θεωρώ αστείο, ανόητο και ασόβαρο... Αυτό δεν βοηθάει να καταλάβουμε και να βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει η ρότα της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε μεταξύ άλλων και χαρακτήρισε ανεπαρκέστατο το εγχώριο πολιτικό προσωπικό.

alithia.com.cy

1 σχόλιο

  1. -Συμφωνώ σε ολα οσα λέτε κ.Πεπελάση.Αυτή ειναι ρεαλιστικά η πραγματικότητα.Και καλά κάνετε και τα λέτε.
    -Με μία μόνον παρατήρηση.Γιατί δεν κάνετε προτάσεις,για το πως θα βγούμε απο την κρίση;Πως θα αναπτυχθεί η χώρα;Που θα βρούνε δουλειά οι τόσοι άνεργοι;
    -Εσείς δεν είσαστε πολιτικός, να μασάτε τα λόγια σας,σαν τους άλλους,και μπροστά σε αυτό το ριμάδι πολιτικό κόστος να καταστρέφουν την πατρίδα μας.
    -Μιλήστε έξω απο τα δόντια!!
    -Ακόμη και λάθος να κάνετε,μιλήστε!!!Εδώ που φθάσαμε όλα επιτρέπονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση