GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαλμάς: Εξοντωτικές ποινές για κυκλώματα διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου

Εξοντωτικές οι ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς, παρανομίας και κλοπής στον χώρο του φαρμάκου, προανήγγειλε... μέσω δ...

Εξοντωτικές οι ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς, παρανομίας και κλοπής στον χώρο του φαρμάκου, προανήγγειλε... μέσω δήλωσής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

"Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αυτό που μένει είναι οι ποινές να είναι εξοντωτικές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.

Πρόσθεσε πως ήδη έχει τεθεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, σχέδιο νόμου που αυστηροποιεί τις ποινές όλων των παραβατικών συμπεριφορών αλλά και τις ποινές για όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της διακίνησης και εμπορίας του φαρμάκου.

"Από μόνες τους, οι ποινές που γίνονται πρωτοφανώς αυστηρές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την ύπαρξη παρόμοιων φαινομένων παρανομιών στο χώρο" υπογράμμισε.

Από τους ελέγχους, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκύπτουν καθημερινά και νέα στοιχεία.

Όπως είπε ο υπουργός, πρόσφατα σε έλεγχο που έγινε σε φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν εκατοντάδες σκευάσματα χωρίς τις ταινίες γνησιότητας και χιλιάδες ταινίες γνησιότητας χωρίς τα κουτιά.

"Αυτό αποτελεί μέγιστη παράβαση. Όλοι οι παραβάτες που διαπιστώνονται αυτές τις ημέρες, από όλους τους ελέγχους όλων των δημοσίων αρχών, θα τιμωρηθούν με τα νέα πρόστιμα που είναι εξοντωτικά" κατέληξε.
skai.gr

1 σχόλιο

  1. Αυξηση θανατων λογω μνημονιου!
    Για την κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας αλλά και τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από τα μέτρα που έχουν ληφθεί τονίζουν με τα πιο σκληρά λόγια 120 πανεπιστημιακοί γιατροί σε επιστολή τους προς τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και Λυκουρέντζο."Ασθενείς κόβουν τα φάρμακά τους λόγω φτώχειας και οι θάνατοι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα καθώς" όπως τονίζουν "θα υπάρξει αύξηση της θνησιμότητας στο τμήμα του πληθυσμού που πλήττεται από ανεργία και φτώχεια" αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί. Το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα πλήττεται δραματικά. Έχοντας υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με την μη εκλεγμένη και ανεξέλεγκτη Τρόικα για την μείωση των δαπανών για την δημόσια υγεία από το 9,8% στο 6% του ΑΕΠ (το συρρικνωμένο, μετά την κρίση ΑΕΠ), η Ελληνική Κυβέρνηση έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα τα οποία υπονομεύουν την υγεία του Ελληνικού λαού. "Η αφαίρεση της ασφάλειας υγείας από χιλιάδες ανέργους, κάνει μαθηματικά βέβαιη την αύξηση της θνησιμότητας σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού" επισημαίνουν στην επιστολή.
    Οι επιστήμονες τονίζουν, επίσης, ότι οι "Ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια προβλήματα, όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αναγκάζονται να πληρώνουν αντί του 5% του κόστους των φαρμάκων τους όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, το 25%. Καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς υποφέρουν λόγω της αύξησης του κόστους των θεραπειών, των εξειδικευμένων εξετάσεων και των φαρμάκων τους, καθώς και εξ αιτίας της ταλαιπωρίας και της προσωπικής εξαθλίωσης που υφίστανται καθημερινά στις ατελείωτες ουρές αναμονής των ασφαλιστικών ταμείων και στις εγκαταστάσεις των Νοσοκομείων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση