GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δηλώσεις Κουβέλη μετά τη σύσκεψη των αρχηγών...

" Η διοικητική μεταρρύθμιση προχωράει και θα προχωρήσει με πιο έντονους ρυθμούς. Βεβαίως θα ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο τα...


" Η διοικητική μεταρρύθμιση προχωράει και θα προχωρήσει με πιο έντονους ρυθμούς. Βεβαίως θα ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο τα πειθαρχικά συμβούλια. Έτσι, όλοι εκείνοι οι οποίοι είναι επίορκοι, είναι πειθαρχικά υπόλογοι, όλοι εκείνοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα θα έχουν- σύμφωνα με το νόμο- εκείνες τις συνέπειες που προβλέπονται. Από εκεί και ύστερα, η κινητικότητα παραμένει το κύριο, το βασικό χαρακτηριστικό της διοικητικής μεταρρύθμισης. Κατά συνέπεια, ο αριθμός που έχει σχέση με τη μείωση του προσωπικού προκύπτει. Θα προκύψει. Σας λέω χαρακτηριστικά ότι μέχρι το 2015 θα έχουμε μείωση του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού σε βαθμό μεγαλύτερο από τις 180.000. Νομίζω ότι με αυτή την ρύθμιση θα προχωρήσουμε και με βασικό στοιχείο την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών, οργανισμών και βεβαιότατα προσώπων."

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Δημοσιογράφος: Θα καταργηθούν οργανισμοί, κ. Πρόεδρε;

Φ. Κουβέλης: Οι οργανισμοί, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, θα αξιολογηθούν και αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης δεν θα διατηρηθούν.

Δημοσιογράφος: Και το προσωπικό;

Φ. Κουβέλης: Το προσωπικό όταν δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσία, τότε με συγκεκριμένα κίνητρα και σύμφωνα με την προστασία που παρέχει ο νόμος θα τίθενται εκτός. Αλλά προσωπικό από συγχωνεύσεις νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αυτό θα ενταχθεί στην κινητικότητα και θα αξιολογηθεί.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, συγκεκριμένο αριθμό επίορκων υπαλλήλων θα δώσετε για μέχρι τον Ιούνιο; Η κυβέρνηση θα δώσει;

Φ. Κουβέλης: Δεν είναι δυνατόν να δοθεί κανένας τέτοιος αριθμός. Θα επρόκειτο για αυθαιρεσία. Θα επρόκειτο για μια αναξιόπιστη συμπεριφορά από τη μεριά μας. Πως είναι δυνατόν να δώσει κανείς αριθμό πειθαρχικά εκτεθειμένων, υπολόγων, όταν δεν έχουν κριθεί από τα πρωτοβάθμια- έστω από τα πρωτοβάθμια- πειθαρχικά συμβούλια. Θέλω να σας πω με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα: Δεν υπερασπίζομαι γενικώς και αορίστως κανέναν στο δημόσιο. Υπερασπίζομαι το δημόσιο στη βάση της αξιολόγησης, του σεβασμού του νόμου και του Συντάγματος. Δεν είμαστε μια χώρα, η οποία αποφασίζει για να υποκύψει στις επιταγές των συνεταίρων να κόψει κεφάλια γενικώς και αορίστως. Η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Και τα κριτήρια είναι αυτά που σας ανέφερα: αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσώπων. Οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να έχει σχέση με ένα κράτος δικαίου, με ένα κράτος που πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Δημοσιογράφος: Απολύσεις μη επίορκων θα υπάρξουν;

Φ. Κουβέλης: Είναι αυτονόητο ότι όποιος έχει παραβιάσει το καθήκον του, όποιος είναι πειθαρχικά εκτεθειμένος...

Δημοσιογράφος: Όχι επίορκος, μη επίορκος.

Φ. Κουβέλης: Να μιλήσω πρώτα για τους επίορκους. Στη βάση των αποφάσεων του πειθαρχικού συμβουλίου και των διοικητικών δικαστηρίων θα απομακρύνεται. Μη επίορκος στη βάση της αξιολόγησης θα κριθεί.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, η τρόικα τη δέχεται αυτή τη συμφωνία που κάνατε ως Κυβέρνηση; Την αποδέχεται; Έχετε εικόνα γι’ αυτό; Φ. Κουβέλης: Εγώ σας ανέφερα τη συγκεκριμένη πρότασή μας. Από εκεί και πέρα, και η τρόικα πρέπει να αντιληφθεί ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι επιβολή απόψεων. Η πρόταση αναφορικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση, αυτή που λίγο πριν σε γενικές γραμμές σας εξέθεσα, είναι μια πρόταση η οποία ανταποκρίνεται απολύτως στο ζητούμενο, που είναι ο εξορθολογισμός του Ελληνικού δημοσίου και οι διαρθρώσεις, οι αναδιαρθρώσεις που πρέπει να υπάρξουν. Υπερασπιζόμαστε την εργασία είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων και τα στοιχεία υπεράσπισης της εργασίας στο δημόσιο είναι αυτά τα οποία λίγο πριν σας ανέφερα.

2 σχόλια

  1. Μιλάς για επίορκους και πειθαρχικά υπόλογους χωρίς ντροπή ρε κάθαρμα και βγάζεις έξω από το κάδρο τα κόμματα που παραδώσατε τη χώρα στους Γερμανούς με την ψευδαίσθηση ότι θα κυβερνάτε αιώνια. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Στην Δημοκρατία που θα έλθει θα έχεις (και εσύ) μια δίκαιη και σύντομη δίκη. Και η εκτέλεση (της ποινής εννοείται) θα έλθει και αυτή γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεπιπτόντως για πια αξιολόγηση προσωπικού μιλάτε ρε άσχετοι; Πόσους από τους δημοσίους υπαλλήλους προσλάβατε με βάση κάποια κριτήρια; Ουστ παλιόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση