GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν θα κάνουμε το χατίρι στη ΝΔ να της χαρίσουμε όλα τα υπουργεία»

Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό κινείται το ΠΑΣΟΚ και το θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί και στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καθώς ο...

Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό κινείται το ΠΑΣΟΚ και το θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί και στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει ξεκάθαρα στους συνεργάτες του ότι θεωρεί επιβεβλημένες τις αλλαγές σε πρόσωπα με στόχο να λειτουργήσει καλύτερα και πιο αποδοτικά το κυβερνητικό σχήμα.
Οι πιέσεις αναμένεται να γίνουν ασφυκτικές μετά την αποχώρηση της τρόικας με δεδομένο ότι  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως  μόλις διευθετηθεί το θέμα της εξασφάλισης της νέας δόσης θα πρέπει να δοθεί νέα ώθηση στην κυβέρνηση με την συντονισμένη συμμετοχή των τριών εταίρων.
Ο κ. Βενιζέλος θα θέτει το θέμα της πραγματοποίησης ανασχηματισμού γνωρίζοντας ενδεχομένως ότι ο πρωθυπουργός έχει αντιρρήσεις και δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να προκαλέσει ανακατατάξεις που θα επέτειναν αντί να επιλύσουν τα όποια λειτουργικά προβλήματα.  Γι’ αυτό μολονότι αναγνωρίζει ότι η απόφαση ενός ανασχηματισμού είναι ζήτημα αποκλειστικής αρμοδιότητας του κ. Σαμαρά φροντίζει να επαναλαμβάνει ότι και οι τρεις εταίροι θα πρέπει να έχουν άποψη και λόγο για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κυβερνητικός συνασπισμός.
«Δεν θα κάνουμε το χατίρι στην Νέα Δημοκρατία να της χαρίσουμε όλα τα υπουργεία» επαναλαμβάνει συχνά στους συνεργάτες του και επιμένει ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη ήταν απόφαση του Συνεδρίου «επομένως δεν πρέπει επουδενί να αποστούμε απ’ αυτήν».
Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιον ρόλο επιφυλάσσει για τον εαυτό του. Μέχρι πρότινος όλοι εμφανίζονταν βέβαιοι ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αποφασίσει και την δική του ενεργό συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση. Πλέον όμως αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η ένταξη Βενιζέλου στο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι δεδομένη. Ενδεχομένως, λένε, εάν αυτό το θέμα λυθεί, να διευκολύνει και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά στο να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων.
Ούτως ή άλλως το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών να είναι πιο τακτικές και ουσιαστικές επομένως εκ των πραγμάτων ο κ. Βενιζέλος θα έχει κάποιον κεντρικό ρόλο.  

Άρτεμις Παραδείσου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση