GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση Κουίκ για τους αντιδημάρχους των μικρών νησιών

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής για... τη νομοθετική πρό...


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής για... τη νομοθετική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών να κόψει την αντιμισθία των αντιδημάρχων στα πολύ μικρά νησιά, όπως πχ οι Οθωνοί ή η Ερείκουσα, απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη είπε τα εξής:

«Θα μου κάνετε μια χάρη, κύριε Υπουργέ;

Μπορείτε να μου πείτε τα ονόματα εκείνων των συμβούλων σας που πρότειναν -και πέρασε μάλιστα ως διάταξη- το να καταργηθεί η αντιμισθία των αντιδημάρχων στα μικρά νησιά;

Θέλω τα ονόματά τους: Αν λέγεται Τέρενς, αν λέγεται Μάκης, αν λέγεται Κώστας, τα ονόματά τους...

Θέλω να ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι μεγάλωσαν στις Βερσαλλίες ή στο Κολωνάκι και δεν έχουν εικόνα του τι είναι οι Οθωνοί, τι είναι η Ερείκουσα, τι είναι η Ηρακλειά.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Δεν πέρασε η διάταξη.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Το ξέρω ότι δεν πέρασε, αλλά μόνο και μόνο το ότι κάποιοι άνθρωποι σκέφτηκαν να το κάνουν, είναι αρκετό.

Πραγματικά ζητώ τα ονόματά τους και θα ασκήσω αυτό το δικαίωμά μου και μέσα από Ερώτηση, όπως είχα ζητήσει και τα ονόματα των συμβούλων του Υπουργείου Οικονομικών που χώρισαν την Ελλάδα σε τέσσερις ζώνες, αλλά ξέχασαν ότι σε μια ζώνη όπως για παράδειγμα είναι η Κρήτη, άλλος καιρός είναι το χειμώνα κάτω στη θάλασσα και άλλος καιρός είναι πάνω στον Ομαλό, για να βάλουμε και υψομετρικά την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Είναι προφανές ότι κάποιοι θα πρέπει να έχουν μεγαλώσει στην Ολλανδία και τους έχει πάρει το Υπουργείο Οικονομικών για να κάνει αυτού του είδους τις μελέτες.

Θέλω πραγματικά τα ονόματά τους. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και στο Υπουργείο Εσωτερικών;

Μιλάμε για πολύ μικρά νησάκια κ. Υπουργοί.

Δεν ξέρω αν έχετε πάει στους Οθωνούς, αν έχετε πάει στο Μαθράκι, αν έχετε πάει στην Ερείκουσα –φαντάζομαι ότι στα πιο κοντινά έχετε πάει- για να δείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε καν γιατρό.

Ξέρετε τι είναι να υπάρχει ένας γιατρός γι’ αυτά τα τρία νησιά; Έχετε αναρωτηθεί πώς μετακινείται αυτός ο γιατρός, με τρισάθλια έως ανύπαρκτη ακτοπλοΐα;

Ξέρετε ότι συνάντησα τους Αντιδημάρχους Οθωνών και Μαθρακίου στην Κέρκυρα; Ήρθαν οι άνθρωποι πραγματικά αναστατωμένοι και ζήτησαν να παρέμβουμε. Ανέλαβε το θέμα τους η τομεάρχης μας, η κ. Χρυσοβελώνη. Μετά δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω στα νησιά τους, από την κακοκαιρία. Και τους κόβουμε την αντιμισθία;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση